Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brněnské basketbalistky prohrály v Košicích

Košice - Basketbalistky Friska Brno prohrály v sedmém kole Evropské ligy v Košicích 54:71 a zůstaly na posledním místě ve skupině C. České vicemistryně doplatily na nepřesnou koncovku hned v úvodní čtvrtině, v níž vstřelily pouze osm bodů a nabídly soupeřkám po chybách desetibodovou šňůru. V závěru zápasu zcela odpadly.

Basketbalistky Brna
zdroj: www.bkzabiny.cz/ autor: Carlos Novotný

V základní sestavě Brňanek se objevily i Hejdová s americkou pivotkou Robinsonovou, nad jejichž startem kvůli zraněním visel otazník. Právě Hejdová se zasloužila o slibný start. Po jejím dvoubodovém a následně tříbodovém koši získal tým ve 4. minutě náskok 7:5. Střelecky naprosto hluchá pětiminutovka nabídla slovenský soupeřkám laciným způsobem do konce čtvrtiny desetibodový náskok. "Každý náš zápas má stejný scénář. Řekneme si: nedělejme chyby. A zanedlouho prohráváme o deset bodů," posteskl si po utkání trenér Jan Bobrovský. "Naše hráčky nastupují k utkání nekoncentrované. Jinak si nedokážu vysvětlit v prvním poločase tak špatnou střelbu trestných hodů. Což při dotahování náskoku soupeřek není zanedbatelné," dodal kouč.

Po tomto výpadku hráčky Friska zvýšily bojovnost, agresivitu v obraně i kombinační přesnost. Slovenské mistryně své soupeřky herně nepřevyšovaly a jejich nervozita se projevovala v častých chybách. "Trošku jsme Košice vystrašili ve druhém poločase naší obranou. Jenže některé naše hráčky pořádně nevěděly, jak mají bránit. Nepochopily zdvojování obrany a tím nechávaly nejlepším střelkyním soupeře zbytečně mnoho prostoru," řekl Bobrovský.

Třetí čtvrtinu vyhrálo Brno 18:12 a postupně snížilo košický náskok na pouhé čtyři body. Zásluhu na zlepšeném výkonu měly vedle přesně zakončující Hejdové také Robinsonová, Pecková a Thomasová. Jenže zvrat se Brňankám nepodařil, neboť zvýšené tempo v závěrečné čtvrtině nevydržely.

Mezery se projevily zejména v obraně, agresivněji hrající slovenský tým zvýšil důraz, zpřesnil koncovku a režii zápasu už nepustil. Největší rozdíl ve výkonu obou týmů byl v doskakování. Hlavní oporou Košic byla Ruska Vieruová, která k 16 bodům přidala 14 doskočených míčů. "Závěr už byl jasnou záležitostí soupeřek. I když Košice nepodaly nijak zvláštní výkon, bez problémů zápas zcela zaslouženě vyhrály," poznamenal brněnský trenér.

Košice - Frisco Brno 71:54 (18:8, 37:27, 49:45)

Nejvíce bodů: McCrayová 19, Vieruová 16, Kupčíková 8, Némethová 8 - Hejdová 16, Robinsonová 10, Pecková 9, Thomasová 8. Trestné hody: 17/10 - 25/14. Fauly: 22:18. Trojky: 7:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články