Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk porazil Ostravu 79:66 a vrátil se do čela NBL

Nymburk - Basketbalisté Nymburka porazili ve 13. kole Ostravu 79:66 a vrátili se do čela NBL. Český mistr si jedenácté vítězství v sezoně připsal díky výkonu ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál 26:9. Nymburk, který v pátek vybojoval premiérovou výhru ve VTB lize na daleké Sibiři, vede tabulku díky lepšímu skóre před Pardubicemi, navíc má jeden zápas k dobru. S jednobodovou ztrátou následují vicemistrovský Prostějov a nečekaně Kolín.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Ostravskému týmu se dařilo v prvním poločase držet krok, favorita pustili hosté poprvé do vedení až minutu před hlavní přestávkou a v poločasové pauze byli ještě o bod vpředu (35:34). Nymburk převzal definitivně vedení až v 25. minutě díky dvěma trojkám z celkových pěti Michala Křemena (44:40). Když pak Středočeši zakončili třetí čtvrtinu čtrnáctibodovou šňůrou od stavu 46:44, naděje Ostravy na překvapení vzaly za své.

Křemen k pěti přesným tříbodovým střelám přidal dvě šestky a se 17 body byl nejlepším střelcem zápasu. Drew Naymick v nymburském dresu zaznamenal double double za 11 bodů a 12 doskoků a měl největší podíl na výrazné podkošové převaze domácích, kteří soupeře "přeskákali" v poměru 51:37.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články