Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Prostějov a Kolín vyhrály v NBL podesáté v sezoně

Praha - Basketbalisté Prostějova si ve 13. kole NBL připsali desáté vítězství v sezoně, poslední Opavu porazili snadno 103:71. Nejlepším střelcem zápasu byl sice rozehrávač hostujícího týmu Radim Klečka s 20 body, ale v dresu favorizovaných Hanáků hned osm z deseti hráčů dosáhlo na dvouciferný počet bodů, Travis Peterson s 12 body a 11 doskoky zaznamenal double double. Orli navíc měli téměř padesátiprocentní úspěšnost při střelbě trojek, kterých dali 12.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Prostějov tak ztrácí stále bod na vedoucí Pardubice a má oproti nim zápas k dobru. Jen o skóre je třetí Kolín, který výhrou 87:71 nad Svitavami rovněž dosáhl už na desáté vítězství v sezoně. Dvaceti body se na tom podíleli Stanislav Zuzák a David Machač. Kolín od porážky s Nymburkem vyhrál už šestý zápas za sebou, na Středočechy předtím vyzrály už jen Pardubice.

USK Praha utrpěl pátou porážku z šesti posledních zápasů, dnes doma nezvládl poslední čtvrtinu duelu s nováčkovským Chomutovem a prohrál 74:85. Ještě v úvodu závěrečné desetiminutovky vedli domácí o pět bodů, ale obrat řídil zkušený Pavel Staněk, který v této části nastřílel 13 ze svých 20 bodů. Ještě o devět bodů více dal v zápase jeho spoluhráč Derek Wright.

První vzájemný zápas slovenských hostů v soutěži skončil výhrou Interu Bratislava. Domácí tým premiérově pod vedením nového trenéra Ivana Vojtka porazil mistra země z Levic 77:67 a má druhou výhru v soutěži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články