Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Basketbalistky Trutnova po boji prohrály s Brnem o tři body

Trutnov - Basketbalistkám Trutnova se nezdařilo překvapení na účet Friska Brno a českému vicemistrovi v desátém ligovém kole podlehly 60:63. Svěřenkyně kouče Jana Bobrovského jsou v tabulce druhé za USK Praha, který má stejně bodů, ale hraje až v neděli v Karlových Varech.

Basketbalistky Frisca a VŠ Praha
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

Trutnov dlouho živil naději na úspěch. V první čtvrtině si vypracoval sedmibodový náskok, ve třetí čtvrtině vedl po trojce Mišurové až o šest bodů. Brňanky po návratu ze středečního utkání Evropské ligy však zvládly lépe koncovku. Hejdová tříbodovým košem 70 sekund před sirénou poslala hosty do vedení, které už Frisco v poslední minutě udrželo.

"Trutnov byl na nás výborně připravený, dobře bránil. Ze začátku jsme nedaly hodně lehkých košů, ony daly šťastné body a tím se dostaly na koně. Měly jsme problém je v obraně stíhat," řekla nejlepší brněnská střelkyně v zápase Alena Hanušová s tím, že mohly vyhrát oba týmy.

"Byl to pro nás hodně těžký zápas, máme za sebou dost cestování. Hrály jsme hrozně pozdě, na to nejsme zvyklé," konstatovala autorka 18 bodů. V dresu Trutnova dala ještě o bod víc Mišurová, ale na výhru to nestačilo. "Měli jsme do rotace o jednu hráčku míň a síly odcházely. To potom asi rozhodlo," uvedl kouč domácích Martin Petrovický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články