Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čeští basketbalisté zdolali v kvalifikaci Kypr 93:50

Děčín - Čeští basketbalisté vyhráli své jediné domácí utkání letošní části evropské kvalifikace divize B. Kypr porazili v Děčíně 93:50 a zatím si drží stoprocentní úspěšnost. Kypřany zlomili už v úvodu díky nápaditější hře a minimu faulů, v závěru už se zápas změnil v exhibici domácích. Český tým, který v prvním utkání zvítězil na Slovensku, zakončí první kvalifikační blok v sobotu ve švýcarském Fribourgu, kde se představí proti domácímu výběru. Ten zatím ve svém jediném zápase vyhrál na Kypru 70:67.

Trenér Pavel Budínský vsadil v úvodu na pohyblivější sestavu, v níž doplňoval rozehrávače Slezáka i Čarnecký a efekt se okamžitě dostavil. Češi působili mnohem kompaktněji, lépe kombinovali a dobře se doplňovali v obraně. Když se přidala přesná koncovka, začal se domácí tým rychle bodově vzdalovat a první čtvrtinu vyhrál 23:12. Kypřanům se v úvodu nevyplatila nedisciplinovanost v obraně, vedle okének v defenzivě nabízeli českému týmu i časté fauly, a tedy i trestné hody. "Češi jsou tým úplně jiné úrovně, hrají rychlý basket a celkově jsou velmi kvalitní. Takovému soupeři můžeme leda pogratulovat," přiznal po zápase kyperský kouč Christos Styliauides.

I když potom Češi přece jen polevili a zhruba dvacetibodový rozdíl vydržel až do třetí části, Kypřané už se na odpor nezmohli. Jejich akce často končily pod českým košem, kde na doskoku úřadovali výborní Benda s Houškou, a naopak sami snadno inkasovali z rychlých protiútoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Kypr a Česko - Polsko

V závěru se zápas změnil v exhibici týmu Pavla Budínského, který si mohl kvalifikační premiéru ve svém domovském Děčíně patřičně vychutnat. I díky 1 100 diváků, kteří halu prakticky vyprodali. "Od začátku jsme hráli dobře. Hráči si vybudovali tu správnou chemii a je to na nich poznat," pochvaloval si Budínský.

Česko - Kypr 93:50 (23:12, 43:24, 72:36)

Nejvíce bodů: Slezák 17, Bartoň a Pumprla po 13 - Trisokkas 13, Kutsolukas 10, Razis a Tcheocharides po 7. Rozhodčí: Šulgha (Ukr.), Kovacevic (Rak.), Lenczowski (Pol.). Fauly: 17:17. Trestné hody: 20/16 - 17/8. Trojky: 11:2. Diváci: 1 100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články