Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Karviná oplatila Zubří porážku a finále je vyrovnané

Karviná - Karvinští házenkáři srovnali ve druhém utkání stav finálové série, když v domácím prostředí porazili Zubří 28:26. Obhájce titulu rozhodl výborným nástupem do druhé půle, v němž získal až šestigólový náskok. Hosté v závěru sahali po vyrovnání, ale drama vyřešil posledním gólem karvinský veterán Farář. Série pokračuje v neděli v 10 hodin třetím zápasem na Valašsku.

Křivka karvinského výkonu i ve druhém finále procházela prudkými výkyvy. Výborný nástup a dva góly uzdraveného střelce Petrovského vzápětí vystřídalo sedm minut v útlumu bez jediné trefy. Baník v něm dvougólové vedení ztratil při vlastní přesilovce, Zubří nabralo sebevědomí a v 17. minutě vedlo už 7:3. Dosáhlo toho hlavně pružnou obranou, která rychlým přístupem ke spojkám uchránila gólmany od těžkých střel a navrch donutila soupeře k technickým chybám.

S příchodem Heinze, symbolu karvinské zlaté éry, se Baník znovu začal zvedat. Z trháků vymazal manko, poločas přesto Valaši o dva góly vyhráli.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník Karviná - Gumárny Zubří

Z domácí šatny se na palubovku vrátil jiný tým

K nepoznání se změnily domácí spojky: Šulc s Petrovským během chvilky obrátili na 13:12. Kouči Hantákovi vyšel i tah s nasazováním veterána Faráře do útoku. Karviná v útočné euforii sázela gól za gólem a než se hosté vzpamatovali, prohrávali 15:20. Když pak Mrkva kryl v rychlém sledu dvě sedmičky a Baník se trhl na 22:16, vypadalo to na jasné vítězství domácích.

Jenže Zubří změnilo obranu, na Karvinou zase padl stín střeleckého zmaru. Přišlo dalších sedm minut bez gólu, zatímco nepolapitelný Stržínek svým brankostrojem přibližoval Valachy k vyrovnání. To se jim však nepovedlo. Ještě v poslední minutě dvěma slepenými góly hosté snížili na 26:27, ale k balonu se pak už nedostali.

Baník Karviná - Gumárny Zubří 28:26 (10:12)

Nejvíce branek: Šulc 7, Petrovský 7/3, Faith 4/1, Farář a Heinz po 3 - Stržínek 8, J. Hrstka 6/4, M. Hrstka 5, Mika 4. Rozhodčí: Válek, Opava. Sedmimetrové hody: 5/5 - 7/4. Vyloučení: 4:7. Diváci: 2 000. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články