Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Spartak počtvrté za sebou ovládl Evropskou ligu basketbalistek

Valencie (Španělsko) - Basketbalistky Spartaku Moskva obhájily titul v Evropské lize. V dnešním finále porazily domácí Valencii 87:80 a soutěž ovládly počtvrté v řadě. S druhým místem se spolu se španělským publikem musela spokojit i česká reprezentantka Jana Veselá, která se do statistik finálového duelu zapsala pěti body, třemi doskoky a jednou asistencí.

 

Ruského favorita dotáhla k titulu americká hvězda Diana Taurasiová. Suverénně nejlepší střelkyně soutěže dala ve finále 29 bodů, v pátečním semifinále se zaskvěla proti Jekatěrinburgu 37 body. Dnes za to převzala cenu pro nejužitečnější hráčku turnaje. Stejné pocty se jí dostalo po Final Four i loni, kdy titul MVP získala i v zámořské WNBA.

Nadvláda Spartaku trvá od roku 2007

Valencie nestačila na Spartak ve finále už v roce 2007, kdy nadvláda ruského celku v soutěži začala. Stejný osud pak potkal i Brno a loni Salamancu. V tomto ročníku Spartak neprohrál ani jediný zápas.

Třetí místo obhájil Jekatěrinburg po snadném vítězství nad Wislou Krakov 84:50. Polský tým, který ve čtvrtfinále vyřadil brněnský celek Frisco Sika, hrál stejně jako v semifinále bez české reprezentantky Kateřiny Zohnové. Ta si těsně před turnajem poranila v domácí soutěži kotník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články