Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítězná série basketbalistek Brna skončila v Gdyni

Gdyně (Polsko) - Basketbalistky Frisco Sika Brno prohrály v devátém kole Evropské ligy v polské Gdyni 73:77. Brňanky doplatily na herní výpadky ve druhé čtvrtině a už je nezachránila ani zlepšená hra v závěru zápasu. V tabulce skupiny D klesly na třetí místo a zhoršily se jejich vyhlídky na výhodnější nasazení do play off. Gdyni se dnes podařilo ukončit sérii devíti porážek ve vzájemných zápasech. Brňanky držely v první čtvrtině vyrovnanou partii a na rychlé útoky soupeřek stačily odpovídat stejnou zbraní. Do hry úspěšně zasáhla i zotavená Žirková, která sedmi body táhla tým střelecky.

Žirková dala sedm bodů, jenže hne dpo krátkém působení na hřišti se jí obnovilo zranění a do zápasu už nenastoupila. Ještě po 11 minutách vedly Moravanky 22:21, v dalším průběhu však zcela vypadly z herního rytmu.

Jejich obrana byla hodně děravá, často ztrácely míče už při zakládání útočných akcí a hlavně doplácely na mizernou koncovku. Skóre proto nečekaně rychle narůstalo ve prospěch polského týmu, který těsně před přestávkou vedl už rozdílem patnácti bodů 48:33.

Třetí čtvrtina měla zcela jiný scénář. Brňanky zpřesnily hru v podkošových soubojích, výrazně se prosazovala zejména Kulichová, která stačila doskakovat i zakončovat. Český tým postupně ukrajoval z náskoku soupeřek, které znervózněly a ztratily svou předcházející přesnost. Zápas dostal zpět dramatický náboj.

Čtyři minuty před koncem Kulichová vyrovnala

V úvodu závěrečné čtvrtiny se podařilo českým vicemistryním snížit na 57:59. "Jenže jsme zbytečně ukvapeně stříleli zdálky z tříbodové prostoru a soupeřky nám utekly na rozdíl osmi bodů. V závěru se navíc zranila McWilliamsová," dodal Bobrovský.

Na hráčkách obou týmů byla patrná v těchto chvílích křečovitost, Polky šestibodovou šňůrou využily střelecky hluché čtyři minuty soupeřek a opět odskočily. Brňanky se vzchopily a čtyři minuty před koncem Kulichová vyrovnala. Koncovka ale vyzněla pro přesněji hrající polský tým, který taktickou hrou už zvrat nepřipustil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články