Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Nymburk přesně po roce v NBL prohrál

Prostějov - Basketbalisté mistrovského Nymburka přišli v domácí soutěži o neporazitelnost. V utkání 20. kola prohráli dosavadní suveréni sezony v Prostějově s druhým týmem tabulky nečekaně a vysoko 58:87. Svěřenci Muliho Kacurina našli přemožitele přesně po roce; loni rovněž 30. prosince prohráli v Děčíně 78:86. Obhájce prvenství naprosto propadl ve druhém poločase. Ten první ještě vyhrál 38:37, ale po změně stran hru nečekaně ovládlo domácí družstvo.

Přes kvalitní obranu Prostějova si Nymburk nedokázal vypracovat šance na zakončení a ukvapenou koncovkou dával soupeři šanci ke zvyšování náskoku. Nymburk dal ve třetí čtvrtině jen šest bodů i tu poslední prohrál výrazným rozdílem 14:26 a na Hané utrpěl debakl.

"Stalo se přesně to, co vloni. Po přestávce hráči nebyli schopni ani běhat ani trefit koš," postěžoval si nymburský trenér Muli Kacurin. To domácí Peter Bálint byl nadšený, jeho tým porazil Nymburk po bezmála třech letech a poprvé po 15 porážkách v předchozích vzájemných ligových zápasech. "Odehráli jsme skvělý zápas ve skvělé atmosféře. Rozhodlo se v úvodu druhého poločasu. Dobrou obranou jsme nepouštěli soupeře ke střelbě, sami jsme dali dvě těžké střely v posledních sekundách," uvedl Bálint.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články