Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Florbalistky Švédska jsou znovu mistryněmi světa

Västeras (Švédsko) - Florbalistky Švédska obhájily na domácím mistrovství světa ve Västeras titul. V dnešním finále zvítězily nad Švýcarskem snadno 6:2 a turnaj ovládly bez jediného zaváhání. Reprezentace tří korunek oslavila na sedmém světovém šampionátu v historii čtvrté prvenství. Švýcarky se oproti vystoupení ve Frederikshavnu posunuly z bronzové na stříbrnou pozici.

Finálový zápas řídila česká dvojice sudích Daniel a Michael Bartoškovi, kteří ve 14. minutě nařídili trestné střílení, z něhož Widarová otevřela skóre. Švédky neměly ve Västeras konkurenci a finále nebylo výjimkou. Tuoiminenová s Lindströmovou zvýšily v úvodu druhé části na 3:0, pak sice ve 24. minutě skórovala i Švýcarka Hofstetterová, ale za necelé dvě minuty Dalbjerová a Wibronová během 14 vteřin upravily na 5:1.

Trefa Rüttimannové už nic nemohla změnit a poslední slovo měla ještě Wikströmová.

Švédky ovládly turnaj s impozantním skóre 77:10 a lámaly na turnaji individuální rekordy. Nejproduktivnější hráčka a nejlepší střelkyně Emelie Lindströmová s 23 kanadskými body a 17 brankami překonala rekordní zápisy Sary Wikstenové, která na prvním MS v roce 1997 nasbírala 21 bodů a vstřelila 16 gólů. Třiadvacetiletá Lindströmová vytvořila i nové maximum v jednom utkání v počtu bodů i branek, když k výsledku 28:1 proti USA přispěla dvanácti body a deseti trefami.

Švédsko-Švýcarsko 6:2 (1:0, 4:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Widarová z trestného střílení, 21. Tuominenová (Eiremoová), 24. Lindströmová (Wijková), 26. Dalbjerová (Wibronová), 26. Dahlerusová (Samuelssonová), 49. Wikströmová - 25. Hofstetterová (Stettlerová), 37. Rittimannová (Stettlerová). Rozhodčí: D. Bartošek, M. Bartošek (oba ČR). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 4 521.

All Star tým: Laura Tomatisová - Simone Bernerová (obě Švýcarsko), Lisah Samuelssonová - Karolina Widarová, Emelie Lindströmová, Sara Kristofferssonová (všechny Švédsko).

Nejužitečnější hráčka: Hermine Dahlerusová (Švédsko).

Konečné pořadí:
Elitní kategorie: 1. Švédsko, 2. Švýcarsko, 3. Finsko, 4. Česko, 5. Rusko, 6. Lotyšsko, 7. Norsko, 8. Polsko, 9. Dánsko, 10. USA.

Kategorie B: 11. Austrálie, 12. Maďarsko, 13. Německo, 14. Singapur, 15. Estonsko, 16. Nizozemsko, 17. Japonsko, 18. Slovensko, 19. Kanada, 20. Itálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články