Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalistky podlehly na MS Švýcarsku a zahrají si o bronz

Västeras (Švédsko) - České florbalistky si na mistrovství světa ve Švédsku zahrají o bronz. V dnešním semifinále podlehly favorizovanému Švýcarsku jednoznačně 1:5. Soupeřem v boji o historicky první medaili žen z MS jim bude v sobotu v pravé poledne poražený z večerního severského derby Švédsko - Finsko. Češky se důkladně držely svého taktického plánu. Rozehrávku svého soupeře rozleptávaly od jejího zrodu, nicméně je srazily obrovské individuální chyby.

Tu první předvedla třetí řada při střídání, Stadelmannová byla najednou úplně sama a brzkým gólem dala favoritkám klid. Druhou chybu vyrobila Jelínková, která svou přihrávkou oslovila jen mantinel a Švýcarky přečíslení využily ukázkově.

Češky se dočkaly jen gólu útěchy

Svěřenkyním Jaroslava Markse pokaždé před švýcarskou brankou něco scházelo. Ať to byl půlkrok Novotné ve snaze tečovat balónek do prázdné branky, rozvaha Rozumové ve dvojitém souboji jedna na jednu se švýcarskou gólmankou, nebo štěstí Szotkowské, která samostatný únik zakončila kličkou, jenže míček jí utekl. 

Už před polovinou zápasu to bylo 4:0, když se excelentně prosadila z otočky Schäferová a na další gól nepochopitelně přihrála Švýcarkám dezorientovaná Bartošová. Poslední hřebíček do rakve zatloukla Stettlerová, která potrestala nedůrazné vyhození Moťkové. Až pak se Češky dočkaly gólu útěchy, když se bekhendem trefila k tyči Křížová.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články