Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalisté prohráli na ME se Srbskem 0:3

Istanbul - Čeští volejbalisté prohráli ve svém prvním utkání na mistrovství Evropy v Istanbulu s favorizovaným Srbskem 0:3, když v druhé sadě nevyužili setbol. Svěřence trenéra Jana Svobody čekají o víkendu zápasy s Itálií a Bulharskem, ze skupiny postoupí tři týmy. Srbové ve svém úvodním zápasu na turnaji ve čtvrtek podlehli po pětisetovém dramatu Bulharsku a druhý nezdar by jim značně pošramotil postupové vyhlídky, což hvězdná osa Grbič, Miljkovič nehodlala dopustit. Český výběr vyrukoval do boje proti letošním finalistům Světové ligy v sestavě se Štokrem, který oproti srpnové kvalifikaci MS nahradil na postu univerzála Konečného.

Soupeře zpočátku vyvedly z rovnováhy především Ticháčkovy a Štokrovy servisy, ale i dobrá práce bloku a obou českých smečařů. Jenže za nadějného stavu 17:14 pro Čechy náhle srbský motor zabral v podstatně vyšších obrátkách, rychle se dostal do vedení 20:19 a v koncovce nedovolil protivníkovi ani náznakem pomýšlet na úspěch. 

Blokařská převaha se přestěhovala na srbskou stranu, což po Hudečkově nekompromisně zastaveném útoku při setbolu záhy poznal i střídající Konečný. Smečařskou dominanci zase potvrzoval Miljkovič, který se proti Bulharsku blýskl 35 body, ani Čechy však v druhé sadě tříbodová ztráta nezlomila.

Čeští volejbalisté dohrávali v útlumu

Nahrávač Ticháček dokonce dvěma přímými body z podání otočil stav na 22:21 a Konečný pak svým útokem zařídil setbol. Jenže Srbové ho odvrátili a hned první šanci, která se naskytla jim, po špatném českém příjmu okamžitě
proměnili.

Že srbské mužstvo není v optimální pohodě, dokázal začátek třetí sady, kdy lehce ztratilo čtyřbodový náskok, ale čeští volejbalisté tohoto zaváhání nedokázali využít. Naopak po další sérii už favorit vedl 14:7 a v hlubokém útlumu hrající Češi neměli ve svém arzenálu nic, čím by jeho cestu za vítězstvím zastavili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články