Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Do české extraligy se vracejí zkušení házenkáři

Praha - Favority o víkendu startující extraligy házenkářů bude tradiční trio nejlepších českých celků posledních let. Na nejvyšší příčky pomýšlejí obhájce titulu HCB Karviná, vítěz dlouhodobé části minulého ročníku Gumárny Zubří i Dukla Praha. Soutěž obohatí návrat řady zkušených hráčů, kteří se do české nejvyšší soutěže vracejí ze zahraničí. Systém soutěže je stejný jako v loňském roce. Nejprve celky odehrají 22 kol dlouhodobé části, poté následuje osmičlenné play off. Zbývající čtveřice sehraje šestikolovou skupinu o udržení, poslední tým čeká baráž s vítězem první ligy. Novinkou je absence slovenského šampiona Tatranu Prešov, který bude hrát pouze slovenskou ligu.

Do extraligy se vrací řada zkušených házenkářů, kteří hráli dlouhé roky v zahraničí. "Očekávám, že to přinese oživení soutěže a především její zkvalitnění. Mladí hráči budou mít možnost od nich získat zkušenosti a jistě to pomůže jejich výkonnostnímu růstu," uvedl předseda Českého svazu házené Jaroslav Chvalný. 

Duklu Praha sice opustil reprezentant Václav Vraný, ale na jeho místo pivota přichází z německého Coburgu Kamil Piskač. Dlouholetý reprezentant Ladislav Šuma posílí Lovosice, Tomáš Bokr Plzeň a brankář Josef Kučerka přichází do Hranic. Trenér Dukly Pavel Pauza se trochu obává úvodu sezony, v níž jeho svěřenci musejí zvládnout i evropský pohár. "Naším tradičním cílem je postoupit do finále play off. Očekávám ale velmi vyrovnaný podzim," řekl Pauza.

V evropských pohárech se představí Dukla a Karviná

Také kouč Zubří Jiří Kekrt míní, že soutěž bude vyrovnanější. "Sám za sebe si přeji, abychom měli více štěstí po zdravotní stránce a také zůstat na pozicích, které jsme si v posledních letech vydobyli," řekl Kekrt. 

V evropských pohárech se představí dva české celky. Vedle Dukly bude na evropské scéně hrát i Karviná, oba týmy se přihlásily do Poháru EHF. Český mistr Karviná bude hrát s Dudelange - první zápas 5. září doma, odvetu 11. září v Lucembursku. Dukla narazí na norský tým HK Haslum a oba duely sehraje v domácím prostředí: první zápas rovněž 5. září, odvetu o den později.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články