Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Welsch bude i v příští sezoně hrát za Málagu

Málaga (Španělsko) - Český basketbalista Jiří Welsch bude i v příští sezoně hráčem elitního španělského celku Unicaja Málaga. S euroligovým klubem prodloužil ve středu smlouvu o jeden rok. Kvůli dlouhodobé nejistotě ohledně své další budoucnosti chyběl Welsch české reprezentaci v bojích o udržení v elitní divizi A mistrovství Evropy, které pro tým Michala Ježdíka vyvrcholí dnešním existenčním utkáním v Kyjevě.

Devětadvacetiletý Welsch řekl deníku Sport, že už nevěřil v další pokračování kariéry v Málaze. K prodloužení smlouvy mu nakonec pomohla podle všeho zranění spoluhráčů. "Proto se Málaga rozhodla podepsat ještě jedno křídlo. Ozvali se mi před deseti dny," řekl listu Welsch, který prý měl nabídku i z týmu nováčka španělské ligy Alicante, skýtala se i šance jít do Tau. "Ale nezaměřovali jsme se jen na Španělsko," dodal. 

Welsch přiznal, že jeho příjem v klubu se sníží o třetinu oproti třem předchozím sezonám. Během nich odehrál za Málagu 172 zápasů s průměrem 8,2 bodu na utkání. Ve španělském celku hraje od svého návratu ze zámoří, kde jako druhý Čech po Jiřím Zídkovi hrál v NBA. V roce 2002 jej draftovala Philadelphia, ale hned jej vyměnila do Golden State, elitní soutěž hrál i za Boston, Cleveland a Milwaukee.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články