Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Na české volejbalistky čeká rozhodující boj o postup na MS

Conegliano (Itálie) - Rozhodující krok k postupu na mistrovství světa 2010 v Japonsku čeká od dneška do neděle v italském Coneglianu na české volejbalistky v posledním kvalifikačním turnaji, v němž se postupně utkají s Bulharskem, domácí Itálií a Běloruskem. Z tohoto kvarteta si postup na šampionát zajistí dva nejlepší týmy. Naposledy startovaly české volejbalistky na světovém šampionátu před osmi lety v Německu, kde nepostoupily do dalších bojů ze skupiny. Na světový šampionát 2006 v Japonsku se neprobojovaly.

"Hráčky cítí šanci se probojovat po delší přestávce na mistrovství světa a jsou ochotny odvést pro úspěch maximum," řekla trenérka českých volejbalistek Táňa Krempaská. Podle ní bude hodně záležet na psychické pohodě týmu. "Hodně nám ke zvýšení sebevědomí pomohlo poslední vítězství v přípravném utkání s Německem v Brně. Hráčky si po pěti porážkách se stejnými soupeřkami začaly věřit," uvedla Krempaská, podle které bude hodně záležet hned na prvním utkání s Bulharskem. Nepodceňuje však ani Itálii a Bělorusko, které vyhrálo před dvěma měsíci kvalifikaci na MS v Ázerbajdžánu.

Na mistrovství světa 2010 přímo postoupily obhájkyně titulu z Ruska a domácí Japonsko. Z Evropy je doplní v neděli večer ještě dalších osm týmů. Kromě skupiny v italském Coneglianu se ve stejném termínu budou hrát kvalifikační turnaje v dalších třech zemích. V srbské Subotici vedle domácích volejbalistek nastoupí Rumunsko, Chorvatsko a Španělsko, v polském Rzeszowu bude bojovat domácí reprezentace s Belgií, Francií a Tureckem a v Almeře si změří síly domácí Nizozemsko, Ázerbajdžán, Německo a Slovinsko. 

Současnou českou reprezentaci pod vedením trenérky Krempaské a asistenta Ondřeje Marka tvoří nahrávačky Šárka Kubínová a Lucie Mühlsteinová, libera Julie Jášová a Markéta Tomanová, blokařky Kateřina Bucková, Daniela Kallistová a Ivana Plchotová a smečařky Vendula Adlerová, Helena Havelková, Aneta Havlíčková, Tereza Matuszková a Veronika Vlásková.

Program kvalifikační skupiny

Pátek 17.7.: 18:00 Česko - Bulharsko, 20:30 Itálie - Bělorusko. 
Sobota 18.7.: 18:00 Bulharsko - Bělorusko, 20:30 Česko - Itálie. 
Neděle 19.7.: 18:00 Bělorusko - Česko, 20:30 Itálie - Bulharsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články