Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Volejbalisty Českých Budějovic posílili Fila a Motys

České Budějovice - Nejlepší český volejbalový klub České Budějovice si už našel náhradu za opory Diega Boniniho a Vojtěcha Zacha, kteří po sezoně odešli do zahraničí. Vítěze posledních tří ročníků extraligy posílili smečař Tomáš Fila a univerzál Radek Motys. Vedle domácí ligové soutěže čeká Jihostroj opět Liga mistrů, v jejíž základní skupině narazí na silné celky Dynamo Moskva, Olympiakos Pireus a úřadující šampiony Trentino. "Po třech letech chceme získat i nějaké vítězství v Lize mistrů, i když to bude velice těžké," uvedl prezident klubu Diviš.

Téměř dvoumetrový Fila působil v minulém ročníku v Opavě a v týmu trenéra Petra Broma by měl být platný především v útoku. "Máme na něj ty nejlepší reference, které by měl v našem klubu potvrdit. Jde nám o zatraktivnění hry, Fila útočí tvrdě z velké výšky, fanoušci se určitě mají nač těšit," uvedl v tiskové zprávě prezident českobudějovického Jihostroje Jan Diviš. Bývalý juniorský reprezentant Fila se objeví na jihu Čech na začátku přípravy na konci července.

Univerzál Motys se vrací do důvěrně známého prostředí, v Českých Budějovicích už působil před ročním angažmá v Ostravě. "Moc se těším," uvedl volejbalista, jehož v uplynulé sezoně trápilo rameno a vedení Jihostroje si ho před podpisem smlouvy nechalo důkladně prověřit na odborném lékařském vyšetření. "Rameno mě ještě pobolívá, ale hojí se, věřím, že na začátku přípravy budu úplně fit," dodal Motys.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články