Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Lakers vyhráli těsně i druhé finále NBA nad Orlandem

Los Angeles - Basketbalisté Los Angeles Lakers vyhráli i druhý duel finálové série NBA a ujali se vedení 2:0 na zápasy. V domácím prostředí v neděli znovu zdolali Orlando, tentokrát po prodloužení 101:96. Třetí zápas se hraje v úterý na Floridě. V domácím týmu střílel opět nejlépe Kobe Bryant s 29 body. Ještě větší zásluhu na vítězství však měl Pau Gasol, který zaznamenal 24 bodů a 11 doskočených míčů a byl klíčovou postavou prodloužení, v němž dal sedm z třinácti bodů Lakers. V týmu hostů vynikli Rashard Lewis s 34 a Hedo Turkoglu s 22 body.

V normální hrací době byl stav utkání 88:88, poté co v poslední sekundě nevyužily oba týmy šance na vítězný koš. Šest desetin vteřiny před sirénou zablokoval Turkoglu Bryantovu střelu a po oddechovém času měl velkou příležitost nováček Courtney Lee z Orlanda, ale míč se odrazil od obroučky ven.

"Byla to velká úleva, když minul ten koš, protože to nás mohlo dostat na kolena," oddechl si po zápase Gasol. "Provedli jsme tu akci dobře. Hedo skvěle nahrál a Lee to prostě netrefil. Měli jsme šanci a nevyužili ji, nic jiného se k tomu nedá říct," litoval kouč floridského celku Stan Van Gundy.

Lakers poté hosty v prodloužení přestříleli 13:8 a dvě výhry jim chybějí k zisku 15. titulu šampionů NBA. Mohou ho slavit na palubovce soupeře, protože v Orlandu se nyní mají hrát tři příští utkání, pokud ovšem to třetí bude ještě zapotřebí.

"Dnes jsme měli šance na vítězství a je extrémně frustrující, že jsme to nedotáhli. Ale tvrdě jsme bojovali a věřím, že se série ještě může zlomit," nevzdával se naděje trenér poraženého týmu Van Gundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články