Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prvními finalisty NBL jsou basketbalisté Nového Jičína

Nový Jičín - Basketbalisté Nového Jičína se stali prvními finalisty NBL. V semifinálové sérii s Děčínem vyhráli i třetí zápas, dnes postup zpečetili vítězstvím 73:71. Nový Jičín hrál finále i vloni a už v sobotu se může jeho soupeřem stát favorizovaný Nymburk. Obhájce prvenství vede v sérii s Prostějovem 2:0. Pro Děčín skončila sezona a pokud Prostějov nepřekvapí, získá na základě umístění v základní části bronz.

Domácí po předchozím jednobodovém vítězství v Děčíně položili základ k vítězství ve třetí čtvrtině. Těsně před přestávkou pustili hosty jedinkrát v utkání do vedení (37:36), ale v 27. minutě už vedli největším rozdílem v utkání 60:45. "Rychlý nástup domácích do druhého poločasu rozhodl. Třetí čtvrtka skončila 28:14, ztráceli jsme tam půdu pod nohama, ale pak jsme jako bájný pták Fénix vstali z popela a najednou se vrátili do zápasu," citoval děčínského trenéra Pavla Budínského svazový web.

V poslední čtvrtině totiž domácí přes čtyři minuty nedali koš a Severočeši dokázali vyrovnat. Překlopit výsledek na svoji stranu se jim ale nepodařilo. Rozhodující koš inkasovali čtyři sekundy před koncem z ruky Kennetha Walkera. Závěrečný tříbodový pokus děčínského kanonýra Pavla Miloše cíl nenašel. "V sérii play off rozhodují velké střely a tu Walker dal. My ne," dodal Budínský, jehož tým v součtu tří zápasů prohrál jen o deset bodů.

"Jsem strašně rád, že jsme z tohoto napínavého a dramatického semifinále vyšli vítězně. Naštěstí jsme se probudili ve třetí čtvrtině, když jsme si o poločase řekli, že teď hrajeme o všechno. Potom jsme ale přestali hrát aktivně a Děčín to trestal," shrnul domácí kouč Zbyněk Choleva. "Jsme ve finále, o což jsme celou sezonu bojovali. Nepovedlo se nám to ve Středoevropském poháru, v Českém poháru, až teď do třetice," doplnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články