Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Basketbalisté Denveru rekordně rozdrtili New Orleans

New York - Basketbalisté Denveru porazili New Orleans rozdílem 58 bodů a vyrovnali tak rekord play off zámořské NBA. Nuggets vyhráli na soupeřově palubovce 121:63 a v sérii prvního kola se ujali vedení 3:1 na zápasy. Do dalšího kola v pondělí postoupili hráči Los Angeles Lakers. Loňští finalisté porazili 107:96 Utah a sérii vyhráli 4:1 na zápasy. Dalším soupeřem Lakers bude vítěz série mezi Houstonem a Portlandem.

"Nenapadlo mě, že bychom mohli vyhrát o 58 bodů," řekl po zápase Carmelo Anthony, který k vítězství přispěl 26 body. "A už vůbec jsem si nemyslel, že by někdo mohl vyhrát o 58 bodů v play off," dodal. "Ještě jsem neviděl tým, který by bránil tak dobře. Když vám takhle hraje obrana, útočení jde prostě samo," přidal trenér Denveru George Karl.

Hráči Denveru vysokým vítězstvím vyrovnali 53 let staré maximum Minneapolis Lakers, kteří tehdy porazili St. Louis Hawks 133:75. Nuggets i New Orleans navíc v pondělním duelu zaznamenali klubové rekordy v play off. Dosavadní nejhorší prohra New Orleans byla porážka rozdílem 32 bodů z roku 1998 s Atlantou (64:96), Denver pak v roce 1985 vyhrál nad San Antoniem o 30 bodů (141:111).

Na zápas bude chtít zapomenout zejména hvězda New Orleans Chris Paul, který si připsal pouhé čtyři body a poprvé v kariéře tak ve vyřazovacích bojích získal méně než 14 bodů. "Vždycky, když jsme něco zkusili, obrátili to proti nám. Nehráli jsme dobře a jim vyšel jejich plán skvěle," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články