Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalový pohár získali hráči Liberce - mezi ženami triumfoval Prostějov

Prostějov - Volejbalisté Dukly Liberec obhájili Český pohár, který získali pošesté v historii. Druhý tým extraligové tabulky dnes v Prostějově zvítězil ve třech setech nad Kladnem, které těsně před finálovým zápasem prošlo radikálními změnami.

Liberečtí volejbalisté se radují ze zisku Českého poháru.
zdroj: ČT24 autor: ČT24

U středočeského mužstva na konci minulého týdne skončili trenéři Jan Svoboda i Milan Hadrava a vedení týmu dočasně převzal majitel klubu Jindřich Licek. Ten navíc z hráčského kádru uvolnil Jiřího Zadražila a Milana Bencze.

Změny však Kladnu nepomohly, třebaže v úvodním finálovém setu mělo lepší nástup. Koncovku však uhrál Liberec, který posléze kraloval i v dalších sadách.

Trenér Dukly Vladan Merta uznal, že v prvním setu byli jeho svěřenci šťastnější. "Tak jsme si potom řekli, že musíme hrát přesvědčivěji. Vyhráli jsme zásluhou prudkých servisů, dobrých přihrávek, ale také štěstí. Kdybychom totiž v prvním setu těsně nezvítězili, mohlo vše vypadat jinak," prohlásil Merta.

Dodal, že role favoritů svazovala libereckým hráčům ruce. "Vyhráli jsme
3:0, ale jednoznačné vítězství to nebylo. Slavíme letos v Liberci šedesát
roků klubu, máme šestnáct ligových titulů a šest pohárových, ale poprvé
jsme vítězství v Českém poháru obhájili," uvedl trenér držitelů trofeje.

Licek konstatoval, že liberecká výhra byla naprosto zasloužená. "Po dost
nešťastné prohře v prvním setu moji svěřenci klesli na mysli a do konce
utkání už nebyli schopni navázat na úspěšný vstup do zápasu," řekl nový kladenský kouč.

Obhájkyně poháru nestačili na domácí tým 

V ženském finále došlo k překvapení, když extraligový nováček využil domácího prostředí a nad obhájkyněmi trofeje z pražského Olympu zvítězil jednoznačně 3:0. Olymp vyhrál domácí pohár už šestnáctkrát a před třemi týdny dokázal Prostějov zdolat v lize. Přesto dnes Pražanky nezabránily tomu, aby si moravský celek připsal největší úspěch v historii. Svěřenkyně reprezentační trenérky Táni Krempaské navíc vedou extraligovou tabulku a hned v prvním roce mezi českou elitou hodlají zaútočit na double.

Hned po zahájení zápasu šel Prostějov do vedení 5:0, ale pražský tým
dokázal otočit na 5:6 a potom si dlouho udržoval mírný náskok. Po vyrovnání na 14:14 však hráčky z Hané pokračovaly ve šňůře a jejich vedení 18:14 se ukázalo jako rozhodující moment úvodní sady.

Druhý set už vyhrály prostějovské volejbalistky mnohem přesvědčivěji a v třetím dějství pak razantně dokráčely za pohárovým triumfem. "Hráčky podaly vynikající výkon, lepší jsem si ani nemohla přát. Moje svěřenkyně vynikaly snad ve všech herních činnostech, chyb bylo velmi málo," prohlásila trenérka vítězek Krempaská.

Kouč Olympu Stanislav Mitáč uznal, že Český pohár náleží prostějovskému týmu zaslouženě. "Naše hráčky podaly obětavý výkon, ale zejména ve druhém a třetím setu naše mladé volejbalistky na prostějovský celek nestačily," řekl Mitáč. 
   

Hlavní zprávy

Nejčtenější články