Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Blades trefili dvakrát tyčku a prohráli s Bratislavou o bod

Urputnou bitvu viděli fanoušci v rámci 8. kola Snapbacks ligy v Ústí nad Labem. Bratislavě k výhře Monarchs 7:6 pomohla dvakrát branková konstrukce. Jednoznačnější výhry si v uplynulém kole připsali hráči Nitry Knights a Přerova Mammoths.

Utkání Ústí nad Labem Blades – Bratislava Monarchs
zdroj: caaf.cz autor: Karel Dvořáček

Ústí se muselo obejít bez zraněného quarterbacka Thomase Gutierreze a místo něj dirigoval ofenzivu running back Jakub Imr. Útok domácích se tak pohyboval po hřišti pouze přes běhovou hru.

Blades k otevření skóre využili zaváhání soupeře. Bratislavský Tomáš Januschke nezpracoval odkop a volný míč zalehli hráči Blades v těsné blízkosti endzóny soupeře.

Hned z následující akce proběhl do endzóny Václav Bartoš a Blades se dostali do vedení 6:0. Při následném potvrzení ale trefil kicker Roman Branda pouze tyč.

Januschke napravil své zaváhání ještě do konce prvního poločasu. Monarchs se díky pasovému útoku dostali k blízkosti endzóny soupeře a quarterback Brett Cox našel volného Januschkeho, který stihl dosprintovat do endzóny.

Monarchs se poté na rozdíl od Blades podařil touchdown potvrdit kopem za bod, což se ve zbytku zápasu ukázalo být jako rozhodující.

Druhý poločas ovládly obě obrany, které nepouštěly soupeře ke své endzóně. Šanci na otočení skóre ale přesto dostali Blades tři minuty před koncem zápasu.

Imr přiblížil dlouhým během útok do redzóny, kde se na čtvrtý down pokoušeli o field goal. Branda i v tomto případě trefil pouze brankovou konstrukci a Monarchs tak udrželi vedení.

Hostující tým ještě málem nabídl Blades další šanci, když pass Coxe zachytil obránce Schüller. Rozhodčí ale po vyžádání přezkoumání na videu rozhodli, že si Schüller pomohl faulem a na míči až do konce zápasu zůstali Monarchs.

Rytířský duel ovládla Nitra

Netradiční zápas dvou týmů se stejným názvem ovládli domácí hráči Nitry, která zůstává po výhře 35:7 s bilancí 6-2 na druhém místě skupiny Východ za dosud neporaženou Ostravou.

Obrana Znojma nenašla recept na zastavení produktivního útoku Nitry v čele s quarterbackem Borisem Bútorou. Ten si připsal další vydařený zápas, ve kterém naházel pět touchdownů.

K tradičně výbornému výkonu útoku domácích se tentokrát přidala také obrana, která dlouho držela útok Znojma na nule.

O čestný úspěch v podobě touchdownu se 4 minuty před koncem zápasu postaral Vít Novák po přihrávce amerického quarterbacka Tylera Callense.

Mammoths udolali Alligators

Po nepřesvědčivých výkonech útoku se Mammoths rozhodli střídat v průběhu zápasu na postu quarterbacka Michala Stokláska a hrajícího trenéra Radima Dohnala.

Tento tah se na hřišti Brna Alligators vyplatil a útok Mammoths si připsal v zápase čtyři pasové touchdowny, když dva hodil Stoklásek a dva Dohnal.

Do závěrečné čtvrtiny se vstupovalo za stavu 14:3 pro Mammoths a na začátku této čtvrtiny se hostům podařil náskok ještě navýšit dvěma touchdowny.

Jedenáct vteřin před koncem zápasu kosmeticky upravil skóre brněnský Michal Dovrtěl na konečných 27:10 pro Mammoths.

Výsledky 8. kola ligy amerického fotbalu:

Ústí nad Labem Blades – Bratislava Monarchs 6:7, Nitra Knights – Znojmo Knights 35:7, Brno Alligators – Přerov Mammoths 10:27.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články