Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalistky na MS 3x3 končí. V osmifinále prohrály s Němkami

České basketbalistky další překvapení na MS v trojkovém basketbalu nepřidaly a končí v osmifinále. V utkání s Němkami nezachytily začátek a nakonec prohrály 16:19.

Je nám líto, video expirovalo.
Osmifinále MS v basketbalu 3x3 Německo – Česko

Čtveřice Kateřina Galíčková, Karolína Šotolová, Anna Rylichová a Alžběta Levínská v zápase s druhým nejvýše nasazeným týmem turnaje od začátku ztrácela. V závěru se po trojce Galíčkové přiblížily na rozdíl dvou bodů, ale soupeřky si postup pohlídaly.

Německé hráčky vedly 6:1 a 9:3. Jejich náskok se vyšplhal až na sedm bodů. Pak jim začaly docházet síly a českým basketbalistkám se povedlo manko stahovat, i když se nemohly opřít o střelbu z dálky tak jako ve skupině. Jedinou střelu za dva body proměnila Galíčková, která patří k nejlepším střelkyním na šampionátu, a snížila půl minuty před koncem na 16:18.

Vzápětí pojistila německý náskok Sonja Greinacherová, která byla s devíti body nejlepší střelkyní zápasu. Po oddechovém čase už se českým hráčkám odpovědět nepovedlo. Galíčková nasbírala v utkání osm bodů.

Ve skupině české basketbalistky vyhrály tři ze čtyř zápasů. Zdolaly i obhájkyně stříbrných medailí Kanaďanky, nestačily až v boji o přímý postup do čtvrtfinále na USA a nyní na Němky. Na šampionátu, na kterém se díky úspěchu v květnové kvalifikaci představily po čtyřech letech, obsadily desáté místo.

"Je to úspěch, protože jsme se na mistrovství světa nemuseli vůbec kvalifikovat. Pak bylo překvapení, že jsme vůbec postoupili ze skupiny. Na druhou stranu si musíme říct, že soupeř byl hratelný," řekl po porážce s Německem trenér českého týmu Radek Šnábl na sociálních sítích. "Ukazuje nám to zas a znovu, že musím pracovat na tom, abych obrátil mentalitu holek. Musíme mít nastavenou hlavu na útok, ne na obranu. Dva tři metry od koše musíme být zabijáci, kteří dají kdykoli koš. Ale máme teď hráčku v top ten střelkyň mistrovství světa, což považuji za vynikající příslib," ocenil výkony Galíčkové.

Ženy - osmifinále:

Německo - Česko 19:16.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články