Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Stolní tenistky jsou na MS v osmifinále, mužům po porážce s Egyptem postup unikl

České stolní tenistky si zahrají na mistrovství světa družstev v Číně osmifinále. Po dohrání základních skupin jsou jedním ze čtyř postupujících týmů z třetích míst. Muži v Čcheng-tu skončili ve skupině, v přímém souboji o druhé místo dnes podlehli Egyptu 1:3 a mezi postupující z třetí příčky se nedostali.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolním tenistům po porážce s Egyptem na MS postup unikl

Češky se dostaly do osmifinále díky umístění ve světovém žebříčku, i když jsou v něm až na 27. místě. Horší totiž byly Italky a také družstvo Malajsie. Trojice Hana Matelová, Kateřina Tomanovská a Markéta Ševčíková se tak může těšit na středeční souboj se Singapurem.

Muži uspěli v úvodním utkání se Saúdskou Arábií, poté podlehli favorizovaným Korejcům a následně zdolali Kanadu.

V závěrečném zápase čtvrté skupiny potřebovali Egypťany porazit, ale jediný bod získal Tomáš Polanský výhrou 3:2 nad Jusúfem Abdalem-Azízem ve druhé dvouhře.

Polanský se pak snažil vyrovnat stav utkání na 2:2 v očekávaném souboji týmových jedniček proti Muhamadu Bajálímu, ale uhrál jen set.

"Plán byl takový, že dva body získá Tomáš Polanský a jeden přidá někdo ze spoluhráčů. První zápas Tomáš zvládl, ale odvracel v něm mečboly. V tom druhém už to nešlo. Soupeř byl na nás dobře připraven a byl o maličko lepší. Na druhou stranu naše kombinované družstvo odehrálo na turnaji maximum, sahali jsme po druhé postupové příčce. Bohužel to přes Egypťany nevyšlo," uvedl trenér Petr Nedoma.

Tomáš Koldas v úvodní dvouhře uhrál s Bajálím set. "Tomáš na turnaji podával dobré výkony, dostal šanci hrát nahoře a je veliká škoda, že neproměnil setboly ve čtvrtém setu. Odvedl svoje maximum, byť tam bylo chvílemi vidět, že ještě není takticky vyzrálý na podobně těžké zápasy," pokračoval kouč, který na šampionátu vede muže i ženy.

Jan Valenta podlehl Šadímu Magdímu 0:3. "Honza hrál málo o balon a myslím, že na něj dolehla tíha momentu, kdy věděl, že se hraje o postup," dodal Nedoma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články