Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Finále házenkářského MS si zahrají Chorvaté a Francouzi

Split (Chorvatsko) - Francouzští házenkáři mají po svém olympijském triumfu na dosah další zlato. Šampioni z Pekingu porazili v dnešním semifinále mistrovství světa 27:22 Dánsko a čeká je nedělní souboj s domácími Chorvaty. Ti v dnešním druhém utkání zdolali 29:23 Poláky, kteří tak nebudou mít šanci vylepšit stříbro z minulého šampionátu.

zdroj: ČT4

Francouzi utkání před 12.000 diváky ve vyprodané hale ve Splitu dominovali od úvodu a mohli se spolehnout na výborně chytajícího gólmana Thierryho Omeyera. Nejlepším střelcem mistrů světa z let 1995 a 2001 byl se sedmi góly Luc Abalo, jenž ale utkání nedohrál. V 54. minutě dostal červenou kartu za to, že sedmimetrovým hodem napálil dánského brankáře do hlavy.

Ještě o tři tisíce fanoušků více vidělo zápas v Záhřebu, v němž byli Poláci domácím dlouho vyrovnaným soupeřem. Olympijští vítězové z roku 2004 soupeři gólově utekli až po přestávce a nakonec si připsali výhru o šest branek. Jejich nejlepším kanonýrem byl Ivan Čupič, jemuž chybí prst na střelecké ruce. Přesto zaznamenal 12 gólů, z toho pět ze sedmiček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články