Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dallas neměl slitování se Satoranského Pelicans. Čtyřicetibodový večer prožil Antetokounmpo

New Orleans Pelicans museli v NBA skousnout těžkou porážku. Tentokrát tým Tomáše Satoranského podlehl Dallasu vysoko 107:139. Český basketbalista za patnáct minut na palubovce stihl nasbírat šest bodů, čtyři doskoky a jednu asistenci. Skvělý večer naopak prožil Janis Antetokounmpo, který čtyřiceti body pomohl Milwaukee k výhře 127:125 nad Charlotte.

Utkání New Orleans - Dallas
zdroj: ČTK/AP autor: Matthew Hinton

New Orleans proti Dallasu nefungovala obrana, a tak si Mavericks vytvořili nový klubový rekord v úspěšnosti střelby poté, co proměnili 57 z třiaosmdesáti střel. S úspěšností 68,7 o jedno procento překonali svůj výkon z roku 1983.

Už v první čtvrtině dal Dallas 41 bodů, z toho osmnáct Luka Dončič, který byl s 28 body a čtrnácti asistencemi nejlepším hráčem Mavericks. Dallas dokonce minul jen deset střel za dva body a s úspěšností 80 procent za dva body předvedl třetí nejlepší výkon v historii NBA.

Na straně New Orleans proměnil Satoranský jednu trojku a následně úspěšně dopíchl do koše střelu spoluhráče. K tomu přidal jeden bod z trestného hodu.

Milwaukee vyhrálo poosmé za sebou a dělí se o druhé místo ve Východní konferenci. Přitom Charlotte většinu zápasu vedlo, nejvíce až o 18 bodů, ale Antetokounmpo zařídil obrat. Minutu před koncem nahrál na trojku Khrisi Middletonovi a ten následně i trestnými hody zařídil vedení 125:122.

Jenže skvěle hrající LaMelo Ball svou osmou trojkou v zápase srovnal a završil výkon na 36 bodech. Šest sekund před koncem Bucks po oddechovém času rozehrávali na útočné polovině, jenže Antetokounmpo byl hluboko na své půlce. Jen si tak dával prostor na rozběh, a když poté dostal od spoluhráčů přihrávku už v pohybu, snáze pronikl obranou až ke koši, kde i přes snahu soupeře dokázal přesně zakončit a rozhodnout.

"Janis je prostě skvělý. Přečte obranu, zapne útočný mód, a když se nám podaří na něj dostat míč, tak prostě zahraje správnou akci," ocenil svou hvězdu trenér Mike Budenholzer. "Lidé řeknou, že díky Janisově dominanci to byla snadná akce, jenže to není pravda. Na této střele můžete vidět jeho schopnosti. Dokáže smečovat přes obránce, ale tady zvolil donášku, která je těžká i pro rozehrávače, kteří si s míčem rozumí. Natož pak pro vysoké hráče, jako je Janis," chválil spoluhráče Middleton.

Charlotte k výhře nestačilo ani jednadvacet trojek z 51 pokusů. Miles Bridges dokonce mohl ještě vystřelit výhru, když s klaksonem vypustil střelu z poloviny hřiště, ale míč se vykroutil z obroučky.

Výsledky NBA:

Boston - Philadelphia 88:87, Indiana - Atlanta 111:114, LA Clippers - Sacramento 115:124, Miami - Cleveland 85:111, Milwaukee - Charlotte 127:125, New Orleans - Dallas 107:139 (za domácí Satoranský 6 bodů, 4 doskoky, 1 asistence), Oklahoma City - Houston 110:114, Orlando - Denver 108:103, Washington - Minnesota 115:107.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články