Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Horák v Kielu nekončí a podepisuje na další rok

I v osmatřiceti letech dál zůstává v elitním týmu. Házenkář Pavel Horák bude pokračovat v dresu německého Kielu, s nímž prodloužil smlouvu o rok. Německý klub vede trenér Filip Jícha.

Horák přišel do Kielu v roce 2019 z běloruského Brestu a tehdy příliš nečekal, že ve slavném klubu bude působit tři sezony. "Nyní bude THW Kiel mojí druhou nejdelší a zdaleka nejúspěšnější zahraniční štací," uvedl Horák.

I když mu bude v listopadu 39 let, cítí se fyzicky dobře. "Cítím se připraven a fit na další sezonu. Chci pomoci našemu skvělému týmu. Je to tým úžasných lidí, kteří společně tvrdě pracují na dosažení vysokých cílů, a já chci přispět k tomu, abychom klubu a fanouškům přinesli ještě více vítězství," uvedl Horák.

S Kielem v minulé sezoně vyhrál německou ligu a Ligu mistrů. V tomto ročníku se slavný klub v prestižní soutěži do Final Four pro čtyři nejlepší evropské týmy nedostal, ale v Bundeslize drží vedoucí příčku.

Vedení klubu Horákovo rozhodnutí potěšilo. "Pavel perfektně zapadá do našeho týmu. Je všestranný a díky svým zkušenostem a nasazení je pro náš tým velkým přínosem. Jsem rád, že tu s námi bude ještě rok," řekl ředitel Kielu Viktor Szilágyi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články