Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Trojskokanka Kašpárková bude hrát basketbal

Brno - Bývalá mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková si zahraje první basketbalovou ligu. Pro celý zbytek sezony s ní počítá kouč Valosunu Brno Zdeněk Hummel, jehož tým sužuje série zranění. Uvedl to vedoucí družstva Jaroslav Michálek. Sedmatřicetiletá Kašpárková působí v klubu jako kondiční trenérka a s basketbalistkami se i herně připravuje.

Šárka Kašpárková
zdroj: zlatatretra.cz autor: zlatatretra.cz

Někdejší atletická hvězda, která se v roce 1997 v Aténách stala mistryní světa a dodnes drží v trojskoku výkonem 15,20 metru český rekord, by měla za čtvrtý celek tabulky poprvé nastoupit ve středu proti Slovance.

"V sedmi jako v Trutnově se hraje špatně, postrádáme pivotky. Šárka je vysoká, pohyblivá, pomůže zejména na doskoku. Uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet a v jaké fázi se zapojí," prohlásil Hummel na serveru denik.cz.

Před trojskokem skákala do výšky

Kašpárková na sebe upozornila už jako všestranná atletka, před přechodem k trojskoku totiž byla úspěšnou výškařkou. Do výšky skákala i na OH 1992 v Barceloně, o čtyři roky později v Atlantě získala v trojskoku bronz. Kariéru ukončila v roce 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články