Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Softbalistky před rozhodující kvalifikací pilovaly odpaly. Boj o Tokio bude svazovat spíš soupeřky, míní trenér Albrecht

České softbalistky rozehrají příští týden kvalifikaci o postup na olympijské hry. Před odjezdem do Nizozemska trénovaly především útok, který se jim proti silným soupeřkám na domácím mistrovství Evropy nedařil.

Radost českých softbalistek
zdroj: Česká softballová asociace

Národní tým v pauze mezi domácím mistrovstvím Evropy a olympijskou kvalifikací dřel zejména v pálkařském boxu. Schopnost odpalovat i proti silným dominantním nadhazovačkám soupeřek je jedním z klíčů od Tokia.

Reprezentaci proto s tréninkem pomáhá dvojice nadhazovaček z nejvyšší americké univerzitní ligy a softbalistky odpalovaly i proti mužskému nadhozu.

"Obě nadhazovačky dokážou podle mých pokynů nasimulovat různé typy nadhozů, které se mohou podobat našim přímým soupeřům v kvalifikaci," pochvaluje si trenér ženské reprezentace Vojtěch Albrecht.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistkám pomáhají s přípravou na kvalifikaci OH i americké nadhazovačky

Kvalifikace startuje v nizozemském Utrechtu už příští úterý a postupový klíč je neúprosný. Z osmi účastníků se na olympiádu podívá pouze vítěz turnaje. "S nikým nebudeme hrát dvakrát, takže v každém zápase můžeme ukázat to nejlepší, co v nás je," míní nejlepší česká nadhazovačka Veronika Pecková.

"Doufám, že fakt, že se hraje o olympiádu, bude svazovat spíše ty týmy, které se cítí být favority. Naopak z nás by mohly stres nebo obavy spadnout. Jedeme tam překvapit a uhrát naší chytrostí co nejvíc," uzavírá Albrecht.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články