Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Štít města Chebu je blíž a blíž. Házenkářky na turnaji porazily také Chorvatky

Českým házenkářkám se na turnaji čtyř zemí O štít města Chebu daří. Ve svém druhém duelu porazily Chorvatsko 21:19 a navázaly na předchozí vítězství nad Švýcarskem. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného vedou tabulku a celkové vítězství mohou slavit již po příštím duelu, v němž změří síly se Slovenkami.

Utkání ČR - Dánsko
zdroj: ČTK/AP

Trenér Bašný pozval na turnaj do Chebu dvacet hráček a stejně jako ve čtvrtečním duelu čtyři z nich nenastoupily. Volno dostaly brankářka Mučková, spojka Hurychová a stejně jako se Švýcarskem nehrála křídelnice Dvořáková.

Český celek v první půli naprosto dominoval. Domácí hráčky vedly 4:0 a pak rychle navyšovaly skóre. V 16. minutě upravila Jeřábková už na 10:1 a krátce před přestávkou poslala Kordovská ze sedmičky národní tým už do desetigólového vedení. Češky především skvěle bránily a za úvodní dějství dovolily Chorvatkám jen čtyři branky.

"Bylo tam více rozdílných fází. Udělali jsme si velký náskok asi během 15 minut, ale pak už do půle se to tahalo. Přestože pro Chorvatky vypadal poločasový výsledek hrozivě, nebylo to tím, že my bychom skvěle bránili, ale ony zahazovaly šance a ztrácely balony. To jsme říkali hráčkám i o poločase a ve druhé půli se to ukázalo," řekl Bašný.

"První poločas nám vyšel. Myslím, že na co jsme sáhly, to tam spadlo. Vycházela nám i obranná hra, kterou jsme trénovaly tady v Chebu. První poločas byl prostě velmi vydařený," uvedla brankářka Lucie Satrapová, která odchytala první půli.

Domácí celek vedl po poločasu 13:4, ale po změně stran se obraz hry otočil. Chorvatky, které stejně jako český tým budou startovat na evropském šampionátu, začaly ztrátu rychle snižovat.

Pomohl jim desetiminutový střelecký výpadek favorita, který hostující hráčky využily na začátku 50. minuty k vyrovnání na 16:16. V poslední desetiminutovce však Češky přece jen znovu zabraly a Kordovská v závěru podtrhla jejich výhru.

Tradiční turnaj v Chebu je pro národní tým poslední zápasovou prověrkou před ME ve Francii. V pondělí Bašný oznámí konečnou nominaci, v úterý reprezentantky odcestují do dějiště šampionátu a příští sobotu vstoupí do základní skupiny soubojem s Rumunkami.

ČR - Chorvatsko 21:19 (13:4)

Sestava ČR: Satrapová, Kudláčková - Knedlíková, Ryšánková, Konečná, Mika, Kordovská, Luzumová, Mikulášková, Šustková, Adámková, Marčíková, Šetelíková, Zachová, Jeřábková, Malá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články