Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

LA Dodgers vyřadili Milwaukee a ve Světové sérii vyzvou Boston

Možnost reparátu si vysloužili baseballisté Los Angeles Dodgers. Opět po roce si totiž zahrají Světovou sérii o titul v zámořské MLB. Loňští poražení finalisté vyhráli Národní ligu poté, co v rozhodujícím sedmém duelu porazili Milwaukee Brewers 5:1. Kalifornský tým se utká o trofej s bostonskými Red Sox, kteří ve finále Americké ligy přemohli obhájce titulu Houston Astros poměrem 4:1 na zápasy.

Baseballisté LA Dodgres se radují z postupu do Světové série
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jon Durr

Rozhodující vítězství Dodgers zajistili dvoubodovým homerunem ve druhé směně Cody Bellinger a v šesté tříbodovým odpalem za bariéru Yasiel Puig. Domácí Brewers sice šli do vedení v první směně, ale víc jim pětice nadhazovačů Los Angeles, která se "na kopci" prostřídala, nedovolila.

Poslední směnu odehrál v dresu Dodgers hvězdný nadhazovač Clayton Kershaw a jeho tým navázal na sezony 1977/78, kdy byl rovněž dvakrát za sebou ve Světové sérii. V obou případech však tehdy prohrál s New York Yankees.

"Víme, jak je těžké dostat se tam podruhé za sebou. Proto si toho vážíme, ale nechceme prohrát jako loni," uvedl vnější polař Bellinger, nejužitečnější hráč série s Milwaukee.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté LA Dodgers si po roce opět zahrají Světovou sérii

"Nedokázali jsme dát několik odpalů v řadě, dostat se do tlaku. Za to soupeř vděčí nadhazovačům, kteří si zaslouží ocenění," řekl hlavní kouč Brewers Craig Counsell.

Šestinásobní šampioni Dodgers mají před sebou jubilejní 20. finále, naposledy titul získali v roce 1988. Před rokem podlehli Houstonu 3:4 na zápasy. Světová série začne v úterý na hřišti Fenway Park v Bostonu. Red Sox byli nejúspěšnějším týmem základní části a po pěti letech mají šanci vyhrát zámořskou ligu už podeváté.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články