Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V souboji o vládu nad Prahou uspěl Kert Park a vede extraligu

Prestižní derby celků z hlavního města bylo ozdobou 10. kola hokejbalové extraligy. Kert Park Praha, úřadující šampioni, udolal Kovo Praha 3:2 a posunul se před Kladno do čela nejvyšší soutěže. Dvěma brankami zazářil kapitán Tomáš Wróbel. Hosté sice srdnatě vzdorovali a v závěrečné početní výhodě se snažili vyrovnat, ale na více už nedosáhli. V tabulce jim patří osmé místo.

Radost hokejbalistů Kert Parku Praha
zdroj: hbcpce.cz

Kert Park sice vstupoval do zápasu v roli jednoznačného favorita, nicméně Kovo od úvodního buly naznačovalo, že rozhodně nepřijelo jako sparingpartner. Šance Wintera ale zásluhou vynikajícího zákroku Mikla vedoucím gólem neskončila a domácí bleskově trestali v početní výhodě. Kruček našel nezištnou přihrávkou na zadní tyči zcela osamoceného Wróbela, který nemohl minout.

Zmíněný Winter si spravil chuť ve 20. minutě. V mezikruží obdržel pas od Ogurčáka a nechytatelnou střelou pod břevno vyrovnal. Kert Park následně převzal iniciativu, jenže Štehofer, Plzák ani Střecha míček do sítě nedostali.       

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kert Park Praha - Kovo Praha

Rozhodnout proto musela závěrečná část, kterou otevřel gólem po dvou minutách opět Wróbel ranou bekhendem. Možností zdvojnásobit vedení domácích vzápětí pohrdl unikající Dulava a samostatný nájezd neproměnil ani na druhé straně Winter. Vzhledem k faulu však měli hosté k dispozici trestné střílení - Jan Kočka ale prostor mezi tyčemi netrefil. "Střela mi bohužel sjela z čepele, takže tohle beru na sebe," popsal zkušený hokejbalista.

Kert Park naopak svou příležitost zužitkoval. Podruhé v utkání se prosadil v přesilovce, konkrétně Šperl nekompromisní "dělovkou" od modré. Početní výhodu ovšem přetavili v korigující zásah i hosté prostřednictvím Nýdla. Dramatický závěr nicméně další změnu skóre nepřinesl a z vítězství 3:2 se radoval favorit. "Můžeme být spokojeni s třemi body, ale výkon optimální nebyl," řekl střelec dvou branek Wróbel.

10. kolo hokejbalové extraligy:

Kert Park Praha - Kovo Praha 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Wróbel (J. Kruček, Fejfar), 32. Wróbel, 39. Šperl (Dulava, Danko) – 20. Winter (Ogurčák), 44. Nýdl (Winter, Ogurčák).

Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Dulava, Šperl, Dejneka, Blaško, Plzák, Markytán, J. Kruček, Fejfar, Zvonek, Danko, Wróbel, Střecha, Rozenberg, Šlehofer, Postulka.

Kovo Praha: Lain (Křivánek) – Nýdl, Bydžovský, Drak, Plecitý, Zahálka, Kovářík, Winter, Bravenec, Ogurčák, Adam, Kočka, Franěk, Bureš, Řebík, Kohoutek

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články