Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hvězdy odešly, přišly týmové hráčky. USK vyhlíží Evropskou ligu

Pražské USK sice ztratilo mnoho svých hvězd, po odchodu velkých jmen ale chce sázet především na silný kolektivní výkon. Trenérka Natália Hejková věří, že se povedlo dát dohromady partu bojovných hráček, kterým se v Evropské lize bude dařit.

Basketbalistky USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Pražanky oproti minulé sezoně přišly o klíčovou hráčku Martu Xargayovou, která odešla do Kursku. Odešly i Amanda Zahuiová a DeWanna Bonnerová. Místo nich tým posílily Američanka Alyssa Thomasová, Francouzka Valériane Ayayiová, slovinská rozehrávačka Teja Oblaková a reprezentační pivotka Renáta Březinová. 

"Tým se trochu změnil. Odešly nám hvězdy, ale přišly týmové hráčky. Náš tým tak možná nebude hvězdný, ale bude hodně držet pohromadě," řekla trenérka Natália Hejková.

Podobný pocit má i kapitánka Kateřina Elhotová. "Dojmy z týmu mám jen pozitivní. Co se týče chemie, tak máme zatím nejlepší tým, co si pamatuji. Teď je důležité to přenést na hřiště. Naše síla spočívá v kolektivu. Když se jedné nebude dařit, zastoupí ji další. Měly bychom si pomáhat v obraně a kolektivnost by měla přebít nějakou hvězdu," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
USK se chystá na Evropskou ligu

Otazník je nad Veronikou Voráčkovou, kterou USK drží na soupisce, ačkoli odjela do USA na univerzitu. "Situace je pro nás nepříjemná. Veronika se i přes podepsanou smlouvu rozhodla odejít. Teď diskutujeme, zda se má smlouva dodržet. My zastáváme stanovisko, že podepsaná smlouva se dodržet má. Měla by být v klubu a měla by tu hrát," řekl manažer klubu Marek Kučera.

"Pro mě je to velké zklamání, protože jsme jí věnovali čas a energii, které jsme mohli věnovat někomu jinému," dodala Hejková.

České mistryně zatím v sezoně odehrály pět ligových zápasů a vyhrály rozdílem 59, 92, 25, 80 a 44 bodů. "Jsme v kompletním složení dva týdny a neměly jsme jediný těžký zápas, který by nás prověřil. Takže start Euroligy bude hodně ostrý a samy jsme zvědavé, jak to bude vypadat," řekla Hejková směrem ke středečnímu úvodnímu duelu v Orenburgu.

Ambice těžko odhaduje. "Odehrajeme teď tři zápasy, uděláme pokrok a v tom okamžiku přijde reprezentační přestávka, celý tým se rozuteče a budeme začínat znovu. Takže do Vánoc to pro nás bude těžký oříšek," tuší Hejková. "A z prvních šesti zápasů máme čtyři venku a se soupeři, se kterými bychom chtěly bojovat o postup," dodala.

Očekává ale, že favorité soutěže jsou jasní. Jsou jimi ruské velkokluby Jekatěrinburg a Kursk. "Dávají do toho až neetické peníze a je těžké jim konkurovat, protože skupují všechny hvězdy. Dá se říci, že mezi nimi a ostatními kluby se rozevírají nůžky podobně jako mezi námi a ostatními kluby v české lize. Spolu s nimi jsou favorité na Final Four Fenerbahce a Šoproň. A uvidíme, co se povede nám," prohlásila Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články