Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Softbalistky zdolaly i Nizozemky a po zrušeném finále ovládly Super 6

České softbalistky si z turnaje Super 6 v Hoofddorpu vezou celkové vítězství. Reprezentantky porazily v semifinále domácí nizozemský tým 1:0 a z prvního místa postoupily do finále, v němž se měly utkat s Itálií. Střetnutí však bylo kvůli dešti zrušeno bez náhrady a díky lepší bilanci slavily právě Češky.

Radost českých softbalistek
zdroj: ČTK/PR/ autor: Jan Beneš/Česká softballová asociace

Češky už ve skupině úřadující vicemistryně Evropy Italky nečekaně zdolaly 3:2, což se jim podařilo poprvé po pěti letech. Jako jediné nakonec zůstaly neporaženy.

Turnaj šesti elitních evropských týmů byl součástí příprav na příští rok, kdy začne boj o olympiádu v Tokiu 2020. Veronika Pecková byla vyhlášena nejlepší nadhazovačkou i nejužitečnější hráčkou Super 6.

"Prošli jsme turnajem bez porážky, předvedli jsme velmi konsolidovaný výkon jak v útoku, tak v obraně a dokázali jsme porazit každého soupeře. Tedy jsme spokojeni maximálně," uvedl trenér Vojtěch Albrecht.

Počasí zlobilo softbalistky už od pátku. Večerní zápas s Nizozemskem byl odložen kvůli větru a dešti na dnešní dopoledne a o české výhře rozhodl jediný bod, neboť Pecková zápas opět skvěle odházela.

"Dokázali jsme, že patříme mezi naprostou špičku, porazili jsme tu všechny zástupce Evropy, kteří hráli letos na mistrovství světa. Tohle je veliký úspěch a příslib do budoucna i vzhledem k olympijské kvalifikaci," dodal další z koučů Monti van Brunt.

Méně se dařilo baseballistům, kteří ve svém závěrečném vystoupení na turnaji podlehli Německu 4:5 a turnaj zakončili s bilancí jedné výhry a čtyř porážek. Finále je na programu v neděli. Přímý přenos sledujte od 13:30 na webu ctsport.cz.

Turnaj Super 6 softbalistek v Hoofddorpu (Nizozemsko):

ČR - Nizozemsko 1:0.

Konečné pořadí: 1. ČR, 2. Itálie, 3. Velká Británie, 4. Nizozemsko, 5. Řecko, 6. Rusko. Finále se kvůli počasí nehrálo.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články