Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Slávistky smazaly proti Stockerau šestibrankové manko a v Poháru EHF jdou dál

Házenkářky Slavie otočily dvojzápas s rakouským soupeřem Stockerau a v Poháru EHF postoupily do druhého kola. Před týdnem v hale soupeře prohrály o šest branek 24:30, ale v domácím prostředí Pražanky zvítězily 32:23 a v další fázi je čeká za měsíc rumunský celek Magura Cisnadie.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávistky otočily dvojzápas se Stockerau a v Poháru EHF pokračují

Slávistky vyhrály poločas o čtyři branky a hlavní měrou se o to zasloužila Tereza Pokorná, která během 30 minut skórovala desetkrát. O pracně vybojovaný náskok však domácí tým v prvních minutách po přestávce přišel, nicméně čtyřgólová šňůra v polovině druhého dějství duel rozhodla. Pak už Pražanky náskok dál zvyšovaly.

"Holky odehrály skvělý zápas. Poučily se z prvního zápasu v Rakousku, vyvarovaly se chyb a především hrály výborně v obraně. Navíc udělaly vše, na čem jsme se před zápasem dohodly, a splnily všechny taktické pokyny. Prostě nám vyšlo všechno, co jsme chtěli," řekl makedonský kouč Pražanek Rubin Kuzmanoski.

První zápas s Magurou odehraje Slavia 13. října doma. Ve stejné evropské soutěži se později představí i české mistryně z Mostu, které začnou až ve třetím kole.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články