Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Estonsko čeká. Volejbalistky budou hrát o naději na postup z kvalifikace

Volejbalová reprezentace zkusí vybojovat svou první výhru v kvalifikaci na mistrovství Evropy. V Jablonci nad Nisou změří české hráčky síly s estonskými soupeřkami. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera jsou po dvou prohrách 2:3 se Švédskem a Finskem ve skupině E poslední. Případný tříbodový zisk by udržel naději na jedno ze dvou postupových míst. Přímý přenos sledujte od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Estonsku patří po prohře 2:3 s Finskem a nečekané výhře 3:1 ve Švédsku druhé místo. "I přes dvě prohry máme postup stále ve svých rukou. Jsme teprve ve třetině kvalifikace a čekají nás ještě čtyři zápasy. Naše družstvo volejbalovou kvalitu má. Musí se zbavit nervozity a smazat v hlavě dva nešťastné předcházející zápasy," řekl manažer reprezentace Miloslav Javůrek.

Trenér Pommer se musí obejít v současných zápasech kvalifikace bez univerzálky Marie Toufarové, kterou trápí bolesti levého ramene. Místo ní zaskočila další volejbalistka mistrovského Prostějova Petra Kojdová, jež už nastoupila minulou sobotu ve Finsku.

S Estonskem se české volejbalistky střetnou ještě v odvetě v sobotu od 20:00 v Tallinnu. Zbývající dva zápasy kvalifikace doma s Finskem a ve Švédsku jsou na programu až v lednu příštího roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články