Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Demeter v závěru odvrátil vyřazení, Češi postoupili do čtvrtfinále

Minutu před koncem druhého poločasu prohrávali s Maďarskem 1:2 a byli blízko premiérovému vyřazení v základní skupině v dějinách evropských šampionátů. Čeští reprezentanti v malé kopané nicméně kýžený bod získali a v pátek nastoupí ve čtvrtfinále proti Bosně a Hercegovině. Oba góly vstřelil v Kyjevě exligový záložník Robin Demeter. 

Je nám líto, video expirovalo.
Češi remizovali s Maďarskem a slaví postup do čtvrtfinále

Po třech utkáních měl národní tým 7 bodů a věděl, že k postupu mezi osm nejlepších potřebuje uhrát alespoň remízu. Porážka by totiž katapultovala do čtvrtfinále Maďarsko.

Češi byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale skóre otevřel Zsolt Szabó, který ve 13. minutě trefil prázdnou branku poté, co se gólman Ondřej Bíro vydal podpořit útok. Úřadující mistři světa i přesto pokračovali v ofenzivních manévrech a odměnou jim byl vyrovnávací gól Demetera ve 32. minutě po nacvičeném signálu z přímého kopu.

Nerozhodný výsledek však vydržel pouze několik sekund. Minelu v rozehrávce udělal Levčík a Bíro "uhasil" nebezpečí pouze za cenu nedovoleného zákroku. Následnou standardní situaci pak přetavil ve druhý maďarský zásah Mikloš Rajz. Vyřazení české reprezentace ovšem odmítl minutu před závěrečným hvizdem pohotový Demeter.    

V základní skupině D proto obsadila druhé místo za Srbskem a zítra od 20:15 nastoupí ve čtvrtfinále proti Bosně a Hercegovině.

Mistrovství Evropy v malém fotbalu v Kyjevě:

Skupina D: Česko - Maďarsko 2:2 (0:1)
Branky: 32. a 39. Demeter - 14. Szabó, 33. Rajz.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články