Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češi třetí výhru nepřidali, s nebezpečným Srbskem remizovali 1:1

Po vítězném thrilleru s Ázerbájdžánem, který rozhodl v nastaveném čase kapitán Stanislav Mařík, se česká reprezentace v malé kopané rozešla smírně se Srbskem. Ve třetím zápase na evropském šampionátu poprvé ztratila body a v závěrečném utkání v základní skupině nastoupí ve čtvrtek večer proti Maďarsku. Jediný gól národního týmu vstřelil Patrik Levčík.

Malý fotbal
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Srbové v pondělním střetnutí deklasovali Turecko a úřadujícím mistrům světa byli více než vyrovnaným sokem. Vzhledem k vyloženým šancím ve druhém poločase měli k zisku plného počtu bodů a skalpu favorita blíže.

"Srbové skvěle bránili a neměli jsme moc možností se k nim dostat. Naše řešení, zejména první pětice, nebylo ideální. Nakonec bod musíme brát, protože i soupeř měl velmi dobré příležitosti," uvedl manažer reprezentace Luděk Zelenka.

Fanoušci v Kyjevě sledovali atraktivní podívanou od úvodních minut. Češi se ujali vedení hned z první akce, když oku lahodící kombinaci po ose Paděra–Polák zakončil střelou do prázdné branky Levčík. Protivník ze země ležící na Balkánském poloostrově nicméně bleskově srovnal prostřednictvím nejlepšího hráče Tomčiče.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi na ME v malé kopané poprvé zaváhali, remizovali se Srbskem

Ve zbylé fázi utkání si obě mužstva svědomitě plnila defenzivní povinnosti a výraznějších šancí k vidění moc nebylo. Srbové byli přece jen nebezpečnější, ale české brankářské duo Belada–Bíro neinkasovalo. Když už hráči soupeře zvedali ruce nad hlavu, zachránila reprezentaci tyč.

Po dvou vítězstvích a remíze disponují úřadující vicemistři starého kontinentu ziskem 7 bodů, což znamená, že ještě nemají postup do play-off jistý. Skupinovou fázi uzavřou duelem s tradičními rivaly z Maďarska.

"Možná je dobře, jak zápas se Srby dopadl, protože s Maďary musíme hrát na sto procent. Nemáme jistý postup a budeme se rvát o výhru v základní skupině. Nemůžeme kalkulovat, na koho kdyžtak půjdeme," dodal Zelenka.

Mistrovství Evropy v malé kopané v Kyjevě:

Skupina D:
ČR - Srbsko 1:1 (1:1)
Branky: 2. Levčík - 3. Tomčič.

Maďarsko - Turecko 6:2 (2:0)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články