Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Křeče Hermannové zkomplikovaly v Ostravě českému páru postup

České páry bojují stále o postup do play-off ostravského turnaje Světového okruhu v plážovém volejbale. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou byly už blízko postupu, ale křeče v lýtkách Hermannové jim to zkomplikovaly a budou o postup bojovat ještě v pátek. Svůj první zápas vyhrála nejlepší česká mužská dvojice Ondřej Perušič, David Schweiner, ale i ty ještě čeká druhý zápas o postup přímo do osmifinále.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Šanci na vyhnutí se prvnímu kolu play-off nevyužily Nausch Sluková s Hermannovou. Nejvýše nasazené beachvolejbalistky porazily na úvod ve skupině A Polky Jagodu Gruszczyňskou s Aleksandrou Wachowiczovou 21:12 a 21:18, ale v druhém duelu podlehly 16:21, 22:20 a 10:15 Nizozemkám Joy Stubbeové a Marleen Van Ierselové.

Ostravská rodačka Hermannová se před domácím publikem na hlavním kurtu v tie-breaku nechala dokonce ošetřit. Po desetiminutové pauze za stavu 4:9 už ale bylo zjevné, že Češky na zvrat mít nebudou. "Začala jsem mít křeče v obou lýtkách, což na písku vadí skoro při každém pohybu. Necítila jsem se, že skáču vysoko, ani jsem to správně netajmovala. Podbíhala jsem balony, a pak se to soustředění upíná k tomu, co člověka bolí, než k tomu, co se děje na hřišti," řekla Hermannová, která věří se dá do pátku dohromady.

Důležitou úvodní výhru si připsali Perušič se Schweinerem, kteří zdolali ve dvou setech litevský pár Arnas Rumsevičius, Lukas Každailis. "Z pohledu skóre to vypadalo jednoduše, ale nebylo to tak. Taky jsme se tam trápili na začátku druhého setu, kdy soupeři začali hrát líp a trápili nás. Jsme rádi, že jsme to zvládli, že tím pádem už máme jistý postup ze skupiny," uvedl Perušič, jehož s parťákem ještě čekají Rusové Ilja Lešukov, Konstantin Semjonov.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikace v Ostravě českým párům nevyšla

Další české páry ve čtvrtek v areálu Dolních Vítkovic prohrály a v pátek budou bojovat o udržení v turnaji. Další porážku už si nemohou dovolit Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou ani Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou a mezi muži Filip Habr s Davidem Lencem a Jan Dumek s Václavem Berčíkem.

Kolocová s Kvapilovou v úvodním kole skupiny podlehly polské dvojici Kološinská, Kocioleková 0:2 na sety. "Nepředvedly jsme svůj dobrý výkon. A neřekla bych, že ani průměrný, spíš podprůměrný," uvedla zklamaná Kolocová. Věří, že se z toho obě vyspí a světovou premiéru v Ostravě si nepokazí.

"Nic nekončí, musíme zabojovat. Pořád je šance hrát třeba až do neděle. Musíme zahrát lépe, může to být jenom lepší," dodala před duelem s Lotyškami Graudinovou a Kravčenokovou. 

Zápasy ve skupinách pokračují v areálu Dolních Vítkovic, o víkendu jsou na programu vyřazovací boje.

Turnaj Světového okruhu kategorie 4*

Muži - skupina A: Alison, Andre (1-Braz.) - Habr, Lenc (32-ČR) 2:0 (12, 18). Skupina B: Evandro, Vitor Felipe (2-Braz.) - Dumek, Berčík (31-ČR) 2:0 (19, 16). Skupina H: Perušič, Schweiner (8-ČR) - Rumsevičius, Každailis (25-Lit.) 2:0 (14, 16).

Ženy - skupina A: Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) - Wachowiczová, Gruszczyňská (32-Pol.) 2:0 (12, 18), Stubbeová, Van Ierselová (16-Niz.) - Hermannová, Nausch Sluková 2:1 (16, -20, 10). Skupina B: Laboureurová, Sudeová (2-Něm.) - Bonnerová, Nakládalová (31-ČR) 2:0 (16, 16). Skupina F: Kocioleková, Kolosiňská (22-Pol.) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (11-ČR) 2:0 (22, 18).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články