Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Snový vstup. Češi na úvod kvalifikace o Ligu národů smetli Kubu 3:0 na sety

Kvalifikaci o účast v příštím ročníku Ligy národů začali až překvapivě hladkou výhrou. Čeští volejbalisté porazili Kubu jasně 3:0 po setech 25:19, 25:22 a 25:21. Svěřenci trenéra Michala Nekoly zvítězili na úvod turnaje šesti zemí v Portugalsku a ve čtvrtek mohou potvrdit postup do semifinále v utkání s Chile.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír

Vítěz ze dvou tříčlenných skupin vždy postupuje do semifinále a úspěšné týmy se pak utkají o jediné volné místo v Lize národů, nástupci Světové ligy. Čeští volejbalisté k této metě vykročili úspěšně. "Předvedli jsme spolehlivý výkon. Celé utkání jsme tlačili servisem a velice slušně jsme bránili. Hlavně jsme hráli výborně na ztrátu, což byla nejdůležitější a klíčová dovednost, která nás dovedla k vítězství," řekl trenér Nekola.

V Matosinhos měl český tým převahu hlavně na bloku a mírně i v útoku a těžil z chyb soupeře. První dva sety měly podobný průběh. Češi v jejich úvodu získali bodový polštář a vedení už nepustili. Jen ve druhé sadě se v jednu chvíli sedmibodové vedení smrsklo na pouhé dva body, ale koncovku Nekolovi svěřenci zvládli, byť proměnili až třetí setbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Nekola: Kubánce jsme dostávali pod tlak kvalitním servisem

Ve třetí sadě se Kubánci drželi v kontaktu delší dobu, ale pak Češi třemi body za sebou odskočili na 18:14. Soupeř se ještě vzchopil a vyrovnal na 20:20, ale pak už mu český tým umožnil získat jen bod a hned při prvním mečbolu zápas ukončil.

"Jsme rádi za vítězství ve třech setech, protože turnaj bude dlouhý a každý ušetřený set je dobrý. Ve všech setech jsme vedli a usnadnili jsme si práci. Kubánci nám pomohli chybami," prohlásil kapitán a nahrávač týmu Jakub Janouch, který hraje kvalifikaci o Ligu národů díky nedávné účasti ve finále Evropské ligy.

Kvalifikace volejbalistů o postup do Ligy národů v Matosinhos (Portugalsko), skupina B:

ČR - Kuba 3:0 (19, 22, 21)

Čas: 76 min. Diváci: 523.

Sestava ČR: Finger 18, Džavoronok 12, Zajíček 10, Janouch, Michálek 5, Sobotka 7, libero Moník - Hadrava 1, P. Bartoš. Trenér: Nekola.

Nejvíce bodů Kuby: Guttiérez 24, Hernández 6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články