Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chceme nové utkání, rozhodčí simuloval, zní z Olomoucka po kontroverzním momentu

Předčasně ukončené utkání čtvrtfinále NBL v Opavě kvůli inzultaci sudího Stanislava Kučery od Darka Čohadareviče z Olomoucka bude mít dohru. Vedení hanáckého celku s rozhodnutím nesouhlasí, jelikož podle nich opakované záběry ukázaly, že rozhodčí situaci nafilmoval. Proti verdiktu se proto odvolali a požadují opakování střetnutí.

"Vedení klubu nesouhlasí s nesportovním chováním svého hráče Darka Čohadareviče. Současně však na základě zhlédnutí dostupných videozáznamů i prohlášení očitých svědků incidentu jsme přesvědčeni, že k inzultaci nedošlo," uvedl klub v prohlášení.

"Situace měla být dořešena vyloučením hráče, ale ne ukončením zápasu. V tomto duchu připravujeme a dnes odešleme své podněty České basketbalové federaci s jednoznačným požadavkem opakování předčasně ukončeného utkání."

Je nám líto, video expirovalo.
Olomoucko požaduje opakování zápasu, incident s rozhodčím byl prý nafilmovaný

K incidentu došlo v 18. minutě, kdy se Čohadarevič nejprve dopustil nesportovního faulu a následně dostal i technickou chybu za protesty. Když k němu přiběhl Kučera, došlo mezi nimi ke kontaktu hlavami a sudí se skácel na zem. Následně po poradě rozhodčí zápas ukončili za stavu 40:34 pro Opavu. Výsledek zůstal platný, Opava tak v sérii na čtyři vítězství vede 2:0.

Podle Olomoucka však sudí Kučera situaci přihrál. "Přiběhl přímo do cesty našemu hráči a čekal na okamžik, kdy bude mít příležitost realizovat svůj teatrální pád. Za podobné herecké výkony, pokud se jich dopustí sportovec, se v hokeji udělují dvě trestné minuty za filmování a ve fotbale žlutá karta," uvedl klub v prohlášení. "Tím nijak ale neomlouváme nesportovní chování našeho temperamentního hráče, který za něj bude potrestán dle disciplinárního řádu klubu velmi tvrdě," dodal.

Situací se nyní zabývá disciplinární komise ČBF a rozhodnutí by mělo padnout v sobotu dopoledne. "Na základě dostupných podkladů disciplinární ředitel rozhoduje o tom, zda se jednalo či nejednalo o inzultaci rozhodčího. Na základě jeho rozhodnutí bude moct sportovní ředitel Kooperativa NBL rozhodnout o nařízení opakování utkání," uvedla ČBF.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články