Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějovské hráčky Olomouc porazily, ale až v pěti setech

Prostějovské volejbalistky vyhrály i 25. extraligový zápas v sezoně, s největším rivalem Olomoucí však znovu ztratily bod. Stejně jako v polovině února totiž hanácké týmy sehrály pětisetovou bitvu.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Devítinásobné mistryně z Prostějova měly před třemi týdny doma proti Olomouci namále. Odvrátily dva mečboly a v tie-breaku prohrávaly o pět bodů, ale dnes rozhodující sadu zvládly bez problémů. Zkrácený set vyhrály 15:8.

"Bod jsme ztratili ve čtvrtém setu, to byla škoda. Vedli jsme o sedm bodů a nedotáhli to. Zkazili jsme podání po sobě a neprosadili se v útoku," řekl kouč obhájkyň titulu Miroslav Čada serveru tvcom.cz. "Cením si ale vítězství, dnes zejména zásluhou bloků," dodal.

Prostějov bodoval obranou na síti šestnáctkrát, Olomouc měla bloků devět. Hvězdou šlágru 25. kola nadstavby byla hostující univerzálka a nejvíce bodující hráčka soutěže Helena Horká s 27 body.

Na třetí místo se posunul Liberec po výhře 3:1 nad Frýdkem-Místkem, tři kola před koncem nadstavby má nováček nejvyšší soutěže dva body navrch před Ostravou a Brnem. Ostravský tým však má zápas k dobru.

Uniqa extraliga volejbalistek - nadstavba:

Skupina o 1.-6. místo (25. kolo):

Olomouc - Prostějov 2:3 (25, -23, -18, 23, -8)

Nejvíce bodů: Napolitano a Strušková po 13, Košická a Dedíková po 11 - Horká 27, Kossányiová a Trnková po 15.

Liberec - Frýdek-Místek 3:1 (24, -17, 11, 20)

Nejvíce bodů: Staňková 14, Krišková 13, Mikšíková 11 - Kukučová 18, Pavelková 11, Borovcová 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články