Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští pozemkáři na halovém MS skončili, s Íránem prohráli na penalty

Výborné vystoupení českých pozemních hokejistů na halovém mistrovství světa v Berlíně nakonec skončilo ve čtvrtfinále. Češi vypadli v utkání s Íránem na penalty poté, co v normální hrací době zápas skončil 2:2. Šanci na semifinále budou mít ještě ženy, ty ale v sobotním čtvrtfinále narazí na dosud suverénní Nizozemsko.

Čeští pozemní hokejisté (v červeném) v utkání s Německem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Muži v základní skupině prohráli jen s domácím Německem a postoupili z třetího místa. Ve čtvrtfinále vedli nad Íránem po brankách Tomáše Procházky a Tomáše Jahody 2:0, ale soupeř v druhém poločase vyrovnal a v rozstřelu zvítězil 2:1.

"Navzdory tomu, že jsme na turnaji neodvedli špatnou práci, tohle je špatně. Takhle to skončit nemělo," mrzelo kapitána reprezentace Martina Hanuse.

Ženy měly s postupem namále, neboť v posledním utkání ve skupině podlehly Ukrajině 1:2, ale Namibie pak nedokázala porazit Rusko a skončila pátá o bod za českým výběrem. Ten ve čtvrtfinále narazí na nizozemské obhájkyně titulu, které prošly základní částí bez ztráty bodu.

České pozemkářky získaly na minulém MS před třemi lety v Lipsku bronz. Nejlepším výsledkem mužů je čtvrté místo z roku 2007.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští pozemkáři prohráli ve čtvrtfinále HMS s Íránem

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články