Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Čeští pozemkáři zvládli nečitelný duel s karibským soupeřem, Češky padly s Austrálií

Vstup do berlínského mistrovství světa v halovém pozemním hokeji vyšel českým reprezentantům skvěle. V úvodním utkání proti Trinidadu a Tobagu si došli pro jasné vítězství 7:2. České pozemkářky sice zvládly první zápas proti Namibii, když vyhrály 6:2, ale v druhém duelu neudržely vedení a s Austrálií prohrály 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemkáři si poradili s Trinidadem a Tobagem, Češky prohrály s Austrálií

Čeští pozemní hokejisté měli zápas proti Trinidadu a Tobagu pod kontrolou a po druhém gólu Davida Vacka vedli v polovině druhého poločasu už 7:0. V závěru sice polevili v koncentraci a dvakrát inkasovali, úspěšný vstup do světového šampionátu jim to ale nepokazilo a karibského soupeře porazili 7:2.

"Nevěděli jsme s čím přijedou, nikdy jsme s tím soupeřem nehráli. Je dobře, že jsme to zvládli a do turnaje jsme nakročili vítězně," uvedl Vacek, útočník české reprezentace.

Zatímco Češi na medaili z mistrovství světa stále čekají, Češky na šampionátu v Berlíně obhajují bronz a první krok zvládly s přehledem. Namibii porazily i díky čtyřem gólům Adély Lehovcové 6:2. Kapitánka národního týmu otevřela skóre i druhého zápasu proti Austrálii. České hokejistky ale vedení tentokrát neudržely a prohrály 1:2.

"Je to určitě komplikace, protože jsme chtěly vstupovat do druhého dne s šesti body. Teď to bude podstatně těžší a musíme se o to poprat ještě mnohem víc," řekla Tereza Mejzlíková, obránkyně české reprezentace.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články