Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Oklahoma ubránila LeBrona Jamese a jasně porazila Cleveland

Rozdílem třídy. Tak si poradili basketbalisté Oklahomy se soupeři z Clevelandu, které porazili 148:124. Obrana vítězů navíc zabránila LeBronu Jamesi v překonání hranice třiceti tisíc nastřílených bodů. V dalším ze zápasů úřadující šampioni Golden State prohráli v Houstonu 108:116.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Dejak

Clevelandu se aktuálně příliš nedaří. Trojnásobní vítězové Východní konference prohráli 10 ze 14 utkání, z toho tři poslední vždy více než o 24 bodů. "Tolik bodů jsem se svým týmem za dosavadní kariéru nedostal a velmi pravděpodobně ani ve videohře. Proměnili všechno, na co sáhli," uvedl James.

Obrana Cavaliers nefunguje a pozice kouče Tyronna Lua začíná být v ohrožení. "Doufám, že ne, ale vážně nevím," řekl James, který nastřílel v utkání 18 bodů. Sedm mu jich chybí k překonání hranice třiceti tisíc, což by se mu povedlo jako nejmladšímu hráči v historii. "Nehoním body. Prohráli jsme a to je horší než to, že jsem nepřekonal nějaký milník."

"Měli bychom se vrátit k tabulce a všechno si na ní rozkreslit. Každý hráč musí začít lépe bránit," řekl Isaiah Thomas, který si vylepšil sezonní maximum na 24 bodů. "Abychom mohli na sebe být jako tým hrdí, musíme obranu hodně zlepšit," dodal.

V dresu Thunder bylo tradičně nejvíce vidět trio Paul George (36 bodů), Russell Westbrook (23 bodů, 20 asistencí, devět doskoků) a Carmelo Anthony (29 bodů, 10 doskoků). Přidal se k nim i pivot Steven Adams s 25 body a 10 doskoky, který minul jedinou střelu z pole. Základní pětka Thunder se tak postarala o 121 bodů.

Pokud nastoupí James Harden, Chris Paul i Clint Capela, Houstonu se daří. Bilanci na sedmnáct výher a žádnou porážku si v tomto složení vylepšili Rockets proti obhájcům titulu a také dosud nejlepšímu týmu soutěže Golden State. Warriors tak po 14 zápasech přišli o vítěznou sérii na hřištích soupeřů. Paul se o to postaral 33 body, jedenácti doskoky, sedmi asistencemi, Harden ve druhém utkání po zranění přidal 22 bodů a osm asistencí.

V dalších sobotních zápasech NBA si Minnesota bez Jimmyho Butlera poradila s druhým týmem tabulky Východní konference Torontem 115:109. Timberwolves v duelu smazali jedenáctibodovou ztrátu. Hlavní zásluhu na tom měl Andrew Wiggins s 29 body a Karl-Anthony Towns s 22 body, deseti doskoky, který všechny své body přidal ale až ve druhé půli. Raptors nebylo nic platných čtyřicet bodů Kylea Lowryho.

Výsledky NBA: Atlanta - Chicago 97:113, Charlotte - Miami 105:106, Cleveland - Oklahoma City 124:148, Houston - Golden State 116:108, Minnesota - Toronto 115:109, New Orleans - Memphis 111:104, Philadelphia - Milwaukee 116:94, Portland - Dallas 117:108, Utah - LA Clippers 125:113.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články