Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Beachvolejbalistkám se v Haagu daří a z prvního místa postoupily do osmifinále

Vstup do nové sezony Světového okruhu v plážovém volejbale vychází českým ženským párům na výbornou. Obě dvojice se na halovém turnaji v Haagu dostaly z prvního místa do osmifinále a skončí nejhůře deváté. První nasazené Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou ve skupině neztratily ani set, turnajové dvojky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou postoupily po dvou výhrách 2:1.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) s Barborou Hermannovou
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Nausch Sluková s Hermannovou hrály o prvenství proti Sandře Ittlingerové a Kim Behrensové z Německa a po dvou vyrovnaných koncovkách zvítězily 27:25, 24:22. "Barča hrála super na bloku, Makča v poli a na servisu. I když holky německý dost kousaly, obzvlášť takhle po ránu, tak jsme je spolu nakonec umordovaly," napsaly české hráčky.

Hoidarová Kolocová a Kvapilová zdolaly v rozhodující třetí sadě Polky Kingu Kolosiňskou a Katarzynu Kociolekovou 15:13. Další soupeřky českým volejbalistkám určí večerní zápasy 1. kola play-off.

Do vyřazovací části se dostali také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Po úspěšné kvalifikaci zvládli souboj o poslední postupové místo ze skupiny, australský pár Christopher McHugh, Damien Schumann porazili 21:14 a 21:19.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články