Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moc respektu, žádný set – volejbalistky KP Brno prohrály s Finkami

Těžký a daleko zkušenější soupeř čekal volejbalistky KP Brno ve třetím kole Poháru CEV. Proti osminásobným finským mistryním, týmu LP Salo, začaly Brňanky s přílišným respektem, a i když se postupně nervozity zbavovaly a jejich výkon šel nahoru, koncovky setů zvládl soupeř lépe. Odveta se bude hrát 10. ledna ve Finsku.

Utkání KP Brno - Lokomotiv Baku
zdroj: ČT24

Špatný a příliš opatrný začátek a špatný příjem podání poznamenal brněnské volejbalistky na celý zápas. Obraz hry byl sice už od druhé sady vyrovnaný, ale v koncovkách setů se přece jen lépe orientovaly Finky a nakonec v Brně nenechaly ani set. Do odvety doma tak půjdou s velkým sebevědomím. 

"Měly výborný servis, to ale byla asi jediná činnost, v níž nás jasně převyšovaly. Neporadily jsme si s tím, ale ukázaly jsme velkou bojovnost,“ konstatovala po utkání kapitánka KP Ivana Zburová.   

Trenér Marek Rojko litoval hlavně ztraceného druhého setu. "Kdybychom zvládly druhý set, i když v něm Finky stále vedly, tak by ten zápas mohl být trošku jiný," řekl. Ale uznal, že ani tak by jeho hráčky nejspíš nevyhrály, protože soupeř byl přece jen lepší.

Je nám líto, video expirovalo.
Pohár CEV: KP Brno - LP Salo 0:3

Pohár CEV volejbalistek - 3. kolo, úvodní utkání:

KP Brno - LP Salo (Fin.) 0:3 (-8, -24, -20)

Rozhodčí: Micevski (Mak.), Ivkovič (Chorv.). Čas: 77 min. Diváci: 300. Sestava a body Brna: Zburová 1, De Assisová 3, Vyklická 5, Pištěláková 10, Meidlová 10, Boulová 10, libero Digrinová - Peneová, libero Vaňková, Suchá, Šloufová. Trenér: Rojko. Nejvíce bodů Sala: Laaková a Heikkiniemiová po 12, Kosonenová 11.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články