Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Luzumová táhla házenkářky za vítězstvím a tvrdí: Teď máme sebevědomí

Ukázala se jako správná kapitánka. Iveta Luzumová nastřílela Polkám na mistrovství světa v Německu sedm gólů a pomohla k výhře 29:25 v zápase, v němž české házenkářky ztrácely na soupeřky už pět gólů. "Celou dobu jsme věřily, že můžeme vyhrát," naznačila hráčka zápasu sílu kolektivu.

Iveta Luzumová
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Český celek zvítězil v obou utkáních, která v Německu zatím sehrál, a je blízko postupu. Polsko přitom bylo favoritem utkání a podle bookmakerů mělo vyhrát.  

"My jsme celou dobu věřily, že můžeme vyhrát. Řekly jsme si už před zápasem, že Polky včera hrály náročné utkání, takže je budeme chtít uběhat. To se nám podařilo a jsem šťastná, že jsme vyhrály," zářila Luzumová.  

Rozhodující bylo závěrečných 20 minut. Češky sice prohrávaly o pět branek a několikrát hrály v oslabení, ale nic nevzdaly. Na hřišti se prostřídalo mnoho hráček a všechny se odvděčily bojovností v obraně, získanými míči a také brankami. Do listiny střelkyň se zapsalo deset hráček.  

"Trenér nám všem věří. Je nás tu 16 a každá dokáže udržet tu úroveň. Dnes se to potvrdilo a máme zaslouženě dva body. Je to skvělý pocit a celá lavička žila," dodala házenkářka, která spolehlivě proměňovala sedmimetrové hody, procházela obranou a hrála i náročnou vysunutou obranu. "Není důležité, kdo dá gól, ale že jsme vyhrály. Teď budeme mít sebevědomí do dalších zápasů," myslí si Luzumová.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky si na MS poradily s Polskem

Další utkání odehraje český výběr v úterý se Švédskem, poté je čekají mistryně světa z Norska a skupinu uzavřou utkáním s Maďarkami. Přestože by dvě výhry teoreticky měly znamenat postup, nakonec nemusejí stačit kvůli zamotané skupině. Češky by tak měly pro jistotu postupu získat ještě nejméně bod.  

"Teď máme den volna, zregenerujeme a potom se připravíme na Švédky. Ještě se to může zamotat," ví házenkářka německého Thüringeru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články