Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Dodgers doma zabrali, o vítězi Světové série rozhodne až sedmý zápas

Skvělé představení dvou nejlepších baseballových týmů sezony bude mít i sedmé pokračování. Los Angeles Dodgers porazili v šestém utkání Světové série doma Houston 3:1 a připravili hvězdnému nadhazovači Justinu Verlanderovi první porážku od přestupu do Astros. Už potřetí za poslední čtyři roky se tak o vítězi MLB bude rozhodovat až v sedmém zápase.

Radost baseballistů LA Dodgers
zdroj: USA Today Sports autor: Robert Hanashiro

Astros se na Dodgers Stadium dostali do vedení 1:0 po homerunu vnějšího polaře George Springera ve třetí směně. Verlander byl pět směn perfektní, ale v šesté zajistil vyrovnání domácích dvoumetovým odpalem Chris Taylor.

"Jen jsem se snažil dostat míč do hry," řekl skvěle pálící střední vnější polař Taylor, který se v letošním play-off dostal na metu pošestadvacáté a vytvořil rekord Dodgers. "Verlander háže skvěle, jen jsem chtěl míč kontaktovat a vyšlo to."

Pro vítězný bod doběhl ještě v téže směně Chase Utley díky obětovacímu odpalu Coreye Seagera. Joc Pederson přidal v sedmé směně pojistku odpalem za bariéru a tentokrát se střídajícím nadhazovačům Los Angeles podařilo udržet pálkaře Houstonu ve zbytku utkání bez bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté Los Angeles si vynutili sedmé finále MLB

Přispěla k tomu i výborná obrana. Zaskvěl se především třetí metař Justin Turner - zvládl těžký balon, který poslal včas i s odskokem na první metu a zabránil v sedmé směně vyrovnání.

Sedmý zápas se bude hrát v noci na čtvrtek českého času znovu v Los Angeles a za domácí začne nadhazovat Yu Darvish, tým Astros pošle na 'kopec' Lance McCullerse Jr. Dodgers touží po prvním titulu po 29 letech, Houston po premiérovém v historii klubu.

Rozhodující duel určil vítěze Světové série i loni, kdy se dočkalo trofeje Chicago Cubs, v San Franciscu zase slavili po maximálním počtu zápasů v roce 2014. Celkově se v historii MLB uskuteční sedmé finále podevětatřicáté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články