Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

USK se pokusí vrátit na vítěznou vlnu proti Polkowicím, které na výhru ještě čekají

V letošní sezoně Euroligy mají basketbalistky USK bilanci jedné výhry a porážky, kterou smolně zaznamenaly v posledním střetnutí na půdě Galatasaraye. Pražanky by se proto rády vrátily na vítěznou vlnu, k čemuž mají ideálního soupeře. Doma přivítají polské Polkowice, které v soutěži zatím neuspěly. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 18:55.

Trenérka USK Praha Natálie Hejková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

České šampionky začaly skupinu těsnou domácí výhrou 64:61 nad Bourges. Většinu zápasu kontrolovaly, což platilo i v Istanbulu, kde byly dlouho lepší, ale v poslední čtvrtině na soupeře nestačily a prohrály 77:82.

"Ta prohra mrzí, protože jsme hrály dobrý zápas po celých 40 minut, jenže jsme tam měly pětiminutovku, kdy jsme se nemohly trefit, a to rozhodlo. Spolu s tím, že Amandě Zahuiové byla písknutá velmi přísná pátá osobní chyba. Je škoda, že jsme prohrály," řekla trenérka Natália Hejková.

Nyní čeká na USK další výzva. Polkowice sice oba zápasy prohrály, ale jen těsně. Francouzskému Lille podlehly o pět bodů, doma se Šoproní prohrály o tři body. Klíčovou hráčkou polského týmu je americké křídlo Alysha Clarková, která dosavadní kariéru strávila v Izraeli a v zámořské WNBA v dresu Seattlu. V Eurolize má letos průměr 16 bodů, sedm doskoků a 3,5 asistence.

Na perimetru ji doplňují další Američanka Bria Holmesová a lotyšská rozehrávačka a bývalá hráčka USK Elina Dikaioulakuová Babkinová. Pod košem jsou nebezpečné Řekyně Artemis Spanuová a britská pivotka Temi Fagbenleová, úřadující šampionkou WNBA s Minnesotou.

Je nám líto, video expirovalo.
USK v závěru padlo s Galatasarayem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články