Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvanáct let čekání skončilo, Astros vyřadili Yankees a postoupili do Světové série

Baseballisté Houstonu Astros porazili v sedmém utkání finále Americké ligy nejúspěšnější tým historie MLB New York Yankees 4:0 a podruhé v historii postoupili do Světové série. O titul si zahrají s Los Angeles Dodgers, kteří si poradili s loňskými šampiony Chicago Cubs 4:1. První duel je na programu v úterý na stadionu šampionů Národní ligy.

Baseballisté Houstonu Astros slaví postup do Světové série
zdroj: USA Today Sports autor: Thomas B. Shea

Houston postoupil do Světové série podruhé, před dvanácti lety podlehl ve finále Chicagu White Sox 0:4 na zápasy. Astros jsou zároveň jediným klubem v historii MLB, který si Světovou sérii zahraje jako zástupce obou soutěží. Od svého založení v roce 1962 až do roku 2012 totiž působili v Národní lize.

V základní části dokázali Astros jako jeden ze tří týmů překonat magickou hranici 100 vítězství a proti Yankees byli favoritem. V New Yorku ale nedokázali vyhrát ani jeden zápas a museli naopak odvracet hrozbu vyřazení.

Nakonec ale stejně jako soupeř stoprocentně využili výhodu domácího prostředí a nepovolili Yankees ani bod. Rozhodnutí přinesla pátá směna, kdy nejprve Jose Altuve za stavu 1:0 skóroval homerunem a následně Astros stáhli další dva body po odpalu Briana McCana.

O vítězství ve Světové sérii se Astros utkají s legendárními Los Angeles Dodgers, kteří jsou ve finále po 29 letech. Zároveň jde o první souboj dvou týmů s trojciferným počtem vítězství v základní části od roku 1970. Pro Astros je postup o to cennější, že před pouhými čtyřmi roky zaznamenal klub nejhorší výsledek v historii, když prohrál 111 ze 162 zápasů v sezoně.

Zdroj
ČTK, espn.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články